ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Άρη: “Έφυγε” ο Θαλής Τσιριμώκος

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στον Άρη, καθώς πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο παλαίμαχος επιθετικός Θαλής Τσιριμώκος ο οποίος είχε αγωνιστεί εκτός από τους κιτρινόμαυρους σε ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης.

Τα ξημερώματα της Κυριακής έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 68 του χρόνια ο Θαλής Τσιριμώκος με το χαμό του να προκαλεί θλίψη σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς πρόκειται για έναν σπουδαίο επιθετικό ο οποίος σε επίπεδο Α’ Εθνικής ήταν από τους κορυφαίους σκόρερ.

Ενώ μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας υπήρξε και προπονητής σε ομάδες Γ’ και Β’ Εθνικής με τελευταία θητεία στον Εθνικό τη σεζόν 2010-11.

Ο Τσιριμώκος είχε ξεκινήσει την αθλητική του διαδρομή ως παίκτης του μπάσκετ και μάλιστα είχε βρεθεί στα εφηβικά του Παναθηναϊκού. Μάλιστα Το 1978, δε, πήγε στους Πράσινους και ως ποδοσφαιριστής, αλλά αγωνίστηκε μόνο σε λίγα φιλικά και αποχώρησε για να πάει στην Καλλιθέα. Το 1979-80 είχε αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ της Α’ Εθνικής με τον ΠΑΣ, πίσω από τον Μπάγεβιτς, αλλά και τρίτος σκόρερ της κατηγορίας με τον ΟΦΗ το 1982-83.

Ήταν τέλος ο πρώτος ποδοσφαιριστής που του δόθηκε το βραβείο “Fair Play”, όταν σε ένα παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακού τη σεζόν 1983-84 πήγε και φίλησε τον -αντίπαλο- Νίκο Σαργκάνη, συγχαίροντάς τον για μία σπουδαία απόκρουση που έκανε σε κεφαλιά του Γιώργου Βλαστού.

Πρόσφατα ο Θαλής Τσιριμώκος που είχε τον Άκη Μάντζιο ως παίκτη στον ΑΟ Κηφισιάς και μπορεί να θεωρηθεί ο «μέντορας» του, είχε μιλήσει σχετικά.

Όπως είχε πει ανάμεσα στ’ άλλα:

Για το ότι είχε τον Άκη Μάντζιο στον ΑΟ Κηφισιάς:

Είχα μια φοβερή χρονιά με τον Άκη Μάντζιο και πολλά ακόμη τρομερά ταλέντα. Τον είχα τρία χρόνια στα χέρια μου, ήταν ένα παιδί έξυπνο, ένα παιδί που δούλευε, που αξίζει αυτό που κάνει και μακάρι να το δω και ψηλότερα.

Είχε ενδιαφερθεί τότε και η ΑΕΚ για τον Άκη, δεν πήγε, πήγε στον Πανιώνιο, έπαιξε και τελικά ήθελε μετά να τον αγοράσει η ΑΕΚ.

Για τον Άκη Μάντζιο:

Είναι ένα πανέξυπνο παιδί, έχει καλές σχέσεις και δεν είναι άνθρωπος των ακραίων αποφάσεων. Σκέφτεται πολύ και πιστεύω στις ικανότητες του, μέχρι τώρα έχει δείξει ότι τα πάει καλά. Χρειάζονται αυτά τα παιδιά λίγο εμπιστοσύνη.

Φέτος έχει πολύ καλό υλικό στα χέρια του και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, θέλει πίστη και υπομονή.

To Top