ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και επίσημα εκκαθαριστής στον ΔΟΛ

Θετική όπως αναμενόταν ήταν η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα των τραπεζών για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Αύριο αναμένεται να κοινοποιηθεί και επίσημα η απόφαση με την οποία επί της ουσίας καταργείται το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και όλες οι αρμοδιότητες του και πλέον ορίζεται ειδικός εκκαθαριστής για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ.

Αυτό που ουσιαστικά πλέον επισημοποιείται είναι η οριστική παύση των αρμοδιοτήτων του πρώην εκδότη Σταύρου Ψυχάρη ο οποίος πλέον αποχωρεί και επίσημα από την διοίκηση.

Επιπλέον ο ειδικός εκκαθαριστής θα αποφασίσει στο εξής ποιες πληρωμές θα συνεχίσουν να γίνονται έτσι ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία όλα τα Μέσα του Οργανισμού όπως γινόταν μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των τραπεζών να κλείσει η κάνουλα της χρηματοδότησης προς τους εργαζόμενους έτσι όπως αυτή γίνεται μέχρι τώρα.

Από αύριο ουσιαστικά θα αρχίσει επίσημα η αποτίμηση και εκκαθάριση όλων των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ για την αναζήτηση στη συνέχεια πιθανού επενδυτή και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, για την δημοπράτηση των περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: Protothema.gr

To Top