Και ο Αντρές Χιμένεθ στο PRESSARIS! “Πάντα ήταν δύσκολα στο Παλέ – Κορυφαίος Έλληνας όλων των εποχών ο Γκάλης!” (video)

Η φανέλα του Αντρές Χιμένεθ κρέμεται εδώ και χρόνια στην οροφή του Παλαού Μπλαουγκράνα. Είναι σύμβολο και θρύλος για την Μπαρτσελόνα, όπως ο Νίκος Γκάλης για τον Άρη. Μίλησε και αυτός στο PRESSARIS για τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή και θυμήθηκε τις μυθικές μάχες στο Παλέ!

Στο αρχικό του σχόλιο το σύμβολο της Μπαρτσελόνα υπογράμμισε πως “ο Νίκος Γκάλης είναι μια μένα ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών. Αυτό που λέγαμε με τον Έπι (Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο) στην διάρκεια του ημιτελικού του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ είναι ότι μας θύμισε τον Γκάλη και τον Άρη, έτσι όπως έπαιζε τότε ο Γκάλης, που κυκλοφορούσε σωστά η μπάλα και σούταρε στο τέλος ο ίδιος”.

Σε ερώτηση για τις αναμνήσεις και τις εντυπώσεις που είχε για τον Γκάλη είπε: “Θυμάμαι πολύ καλά τον Γκάλη στο Ευρωμπάσκετ το ’87, ήταν εκπληκτικός σε όλα τα παιχνίδια. Τον θυμάμαι να παίζει, να πηδάει ψηλά, να σκοράρει. Ήταν σχετικά κοντός, αλλά είχε τεράστιο άλμα, πηδούσε από πάνω μας”.

Για όσα θυμάται από τους αγώνες του Άρη με τη Μπαρτσελόνα στο Παλέ είπε “πάντα ήταν δύσκολα όταν ερχόμασταν στο Παλέ να παίξουμε τα παιχνίδια με τον Άρη. Θυμάμαι τον κόσμο, αλλά και πως έπαιρνε κίνητρο από όσα έκανε ο Γκάλης μέσα στο γήπεδο. Θυμάμαι που έβλεπα φιλάθλους 20, 30 ετών, κάθε ηλικίας να πηγαίνουν στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος που έπαιξα αντίπαλός του”.

Ρωτήθηκε να περιγράψει τον Γκάλη με μία λέξη και απάντησε: “Καταπληκτικός”.

To Top