Μετά την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, απειλή ban της UEFA στον ΠΑΟΚ

Μετά την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, απειλή μπαν της ΟΥΕΦΑ στον ΠΑΟΚ για… οικονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο καιρό, άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ έλεγξαν τα φετινά οικονομικά στοιχεία του ΠΑΟΚ, όπως προβλέπεται βάσει της τήρησης των κανόνων του Financial Fair Play και έκαναν αυστηρότατες συστάσεις για τα έσοδα και έξοδα της ΠΑΕ, εξηγώντας πως έχει παραβεί μια σειρά από βασικούς κανόνες του FFP.

Όπως αναφέρει το to10.gr: “Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελεγκτές της UEFA ενημέρωσαν τον ΠΑΟΚ ότι «δεν μας κάνει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ούτε η αλλαγή του φορολογικού συντελεστή βελτιώνει πολύ την οικονομική εικόνα της εταιρείας. Πρέπει να ισοσκελίσετε τις πωλήσεις με τις αγορές σας». Μάλιστα, δεν επρόκειτο για την… άποψη των ελεγκτών, αλλά για μια σαφή οδηγία στον ΠΑΟΚ.

Παρά ταύτα, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε (για πρώτη φορά στα χρονικά) καμία προσθήκη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, πάλι δεν φτάνει. Διότι έπρεπε να πουλήσει. Κάτι που δεν έκανε. Με αποτέλεσμα να πρέπει έως το τέλος της σεζόν να δείξει έσοδα, που να καλύπτουν το οικονομικό χάσμα που έχει δημιουργηθεί.

Επί της ουσίας, η UEFA αυτό που ανέφερε είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάψει να είναι εξαρτημένος από τα χρήματα του Σαββίδη. Θα πρέπει να είναι αυτάρκης και να αυτοσυντηρείται, να βγάζει τα έξοδά του, τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών. Κάτι που δεν γίνεται αυτή τη στιγμή. Με αποτέλεσμα να είναι, πλέον, πολύ ορατός ο κίνδυνος της τιμωρίας («BAN»). Τιμωρία της οποίας το ύψος δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί αυτή τη στιγμή. Καθώς θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις που θα κάνει ο ΠΑΟΚ, για να καλύψει το οικονομικό χάσμα. Και να πλησιάσει τις απαιτήσεις του Financial Fair Play”.

To Top