Νίκη στα Ιλίσια για να ρεφάρει την “γκέλα” με το Ρέθυμνο και να μπει ξανά σε τροχιά εξάδας

Ο Άρης δεν πρόκειται να έχει σήμερα (17.00) εύκολο έργο στα Ιλίσια. Δεν είχε ούτε τα τελευταία χρόνια εύκολο έργο σε μια από τις πιο επικίνδυνες έδρες του πρωταθλήματος. Σήμερα πέρα από τα… καθιερωμένα, υπάρχει και άλλο ένα κίνητρο για τους παίκτες και τον Βαγγέλη Αγγέλου. Να “σβήσουν” άμεσα την “γκέλα” με το Ρέθυμνο στο Αλεξάνδρειο.

Ο αντίπαλός τους έχει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, αλλά ο Άρης είναι καλύτερος, αρκεί να το δείξει στο παρκέ. Εφόσον ο Άρης παίξει το μπάσκετ που παρουσίασε για 30 λεπτά κόντρα στους Κρητικούς το περασμένο Σάββατο, όταν κέρδισε το χειροκρότημα των φιλάθλων του, θα φύγει νικητής από το γήπεδο. Αν όχι, θα έχει πρόβλημα απέναντι σε μια ομάδα που έχει σκόρερ και ηγέτη (Στόγκλιν), αλλά και εμπειρία (Χατζής, Καυκής, Δορκοφίκης, Αποστολίδης).

Τι είχε κάνει ο Άρης για 30 λεπτά με το Ρέθυμνο; Έπαιξε άμυνα με πολύ σωστές αλληλοκαλύψεις, έβγαλε ενέργεια και πάθος στο παρκέ, εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Τι δεν έκανε; Δεν μπόρεσε να “σκοτώσει” την άμυνα ζώνης του Κουφού, δεν είχε καθαρό μυαλό στο φινάλε και με τα λάθη του έδωσε εύκολους πόντους. Αυτά πρέπει να αποφύγει σήμερα, για να γυρίσει στην Θεσσαλονίκη με το ροζ φύλλο αγώνα.

Νίκη θα βάλει τον Άρη και πάλι σε τροχιά εξάδας. Ήττα θα τον “σπρώξει” προς τα κάτω και ουδείς θέλει να έχει τέτοια “μπλεξίματα” ξανά. Ο Αγγέλου μπορεί να υπολογίζει και στον Σωτήρη Καραποστόλου, που επιστρέφει μετά από έναν μήνα. Είναι δύσκολο να είναι 100% έτοιμος μετά από τέτοια απουσία, όμως ο Λαρισαίος έχει την εμπειρία να προσφέρει αυτό που θέλει ο Αγγέλου, δημιουργικότητα. Αν θα αγωνιστεί είναι κάτι που θα αποφασίσει ο τεχνικός του Άρη.

 

To Top