Αγκάνθο: Σκοράρει ανά 1,6 παιχνίδια με άλλες δυο πρωτιές

Ο Νταβίντ Αγκάνθο είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 9 γκολ, θέλει να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και διακρίνεται και ο ίδιος στο… χορτάρι.

Οι επιδόσεις του τόσο δια γυμνού οφθαλμού, όσο και βάσει στατιστικής δείχνουν ότι αποτελεί ένα «αγωνιστικό λαχείο» και δικαιολογούν την κίνηση που έκανε ο Άρης να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Αγκάνθο για τα επόμενα 1+1 χρόνια.

Φυσικά μετά από μια αμοιβαία επιθυμία, μια και ο 32χρονος Μαδριλένος ποδοσφαιριστής δεν έκρυψε και στις συνεντεύξεις του ότι έχει βρει κατά κάποιον τρόπο την ποδοσφαιρική «γη της επαγγελίας» στον Άρη!

Ο Ισπανός επιθετικός, λοιπόν, έχει πετύχει 9 γκολ σε 15 αγώνες, σκοράροντας δηλαδή ένα γκολ, ανά 1,6 παιχνίδια. Πέρα από την πρωτιά στα γκολ, έχει άλλες δυο πρωτιές στις ομαδικές κατηγορίες των κίτρινων.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής είναι πρώτος στις τελικές προσπάθειες με 41 (μ.ο. 2,7 ανά παιχνίδι), όπως και στις κεφαλιές έχοντας 14.

Ο Άρης έχει συνολικά σε 20 αγώνες 193 τελικές προσπάθειες, τη στιγμή που ο Αγκάνθο έχει 41, δηλαδή το 21% περίπου, χωρίς να έχει παίξει σε πέντε αγώνες της ομάδας!

Παράλληλα, είναι και 4ος στις πάσες με 70 (πρώτος είναι ο Κοέλιο με 103)…

To Top