Να γιατί θα πέσουν στο κενό οι αθλιότητες της ΑΕΚ σε βάρος του Άρη! H απάντηση “χαστούκι” από τον Αργυριάδη

Στο κενό θα πέσουν οι όποιες ενέργειες της ΑΕΚ κατά του Άρη στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ λίγκας, με αφορμή την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για το άρθρο 99!

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Μετά από την σχετική τοποθέτηση του Στάθη Τσομίδη, την αναβολή που πήραν όλες οι υποθέσεις για τις 28 Μαΐου, έρχεται νέα ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον Αργύρη Αργυριάδη να καταδείξει ότι θα πέσουν στο κενό οι αθλιότητες της ΑΕΚ!

Το μέλος του νομικού τιμ του Άρη που χειρίσθηκε την υπόθεση της υπαγωγής των κίτρινων στο 99 ήταν ξεκάθαρο μιλώντας στην εφημερίδα «Goal»..

«Δεν υπάρχει ούτε νομικό θέμα, ούτε θέμα ουσίας. Οι νόμοι έχουν μια ιεράρχηση. Ένας από τους κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι και αυτός του άρθρου 99. Οι κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι κανόνες δημόσιας τάξεως, αυτοί υπερισχύουν του άρθρου 35 που επικαλείται ο συνάδελφος (σ.σ. ο Γιώργος Παναγόπουλος).

Έπειτα, σας θυμίζω πως η προσφυγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή στην ΕΠΟ από τον Σεπτέμβριο του 2012, χωρίς ποτέ η Ομοσπονδία να έχει εκφράσει την αντίθεση της με οποιονδήποτε τρόπο στις ενέργειες του Άρη», λέει ο Αργυριάδης και προσθέτει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παναγόπουλος προχωράει σε κρίσεις και εκτιμήσεις που δεν ευσταθούν ούτε στο ελάχιστο. Θυμάμαι σε ένα δικαστήριο, είχε προσκομίσει ένα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η ΦΙΦΑ φέρονταν να αντιδράει στην υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99. Πρόκειται για ανύπαρκτα ευχολόγια.

Ο Άρης στοιχειοθέτησε πλήρως τις θέσεις του σχετικά με την ορθότητα προσφυγής του στο άρθρο 99 προσκομίζοντας γνωμοδότηση του Λάμπρου Ποτήρη, μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή του εμπορικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, πρώην προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Ο Αργυριάδης καταλήγει: «Όλες οι ομάδες είναι ιδέες, έχουν όμως μια εταιρική δομή. Η ΑΕΚ σε αντίθεση με τον Άρη δεν έκανε καμία προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρικής της δομής. Διαβάζω μάλιστα πως έχασε τις ρυθμίσεις που πλήρωνε για το άρθρο 44, αναβιώνουν παλιά χρέη που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Κατά την γνώμη μου έπρεπε κι η ΑΕΚ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, να επιχειρήσει την υπαγωγή της στο 99 και ξέρω ότι το θέμα το μελέτησε, άσχετο αν δεν προχώρησε για άλλους λόγους».

 

To Top