ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οικονομίδης: “Η πολιτεία οφείλει το Παλέ στον Άρη”!

Ο Χριστόδουλος Οικονομίδης επί σειρά ετών γενικός διευθυντής της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ στην Βόρεια Ελλάδα, μίλησε για τις ημέρες της Αυτοκρατορίας, ενώ σχολίασε και το θέμα του Παλέ που πρέπει να δοθεί στον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για το ότι όλοι έτρεχαν σε εκείνον για ένα εισιτήριο σε Άρης-ΠΑΟΚ:

Ο κόσμος τρελαινόταν για ένα εισιτήριο, ήταν απίστευτες στιγμές, αλλά δυστυχώς δύσκολο να δούμε και πάλι τέτοιες στιγμές.

Προσπαθούσαμε τότε να δίνουμε λύσεις σε ανθρώπους που ήθελαν να δουν ένα ματς, είχαμε φτάσει μέχρι και τους 7.000 ανθρώπους σε ένα παιχνίδι, όχι όμως σε διοργάνωση της ΕΟΚ ή του ΕΣΑΚΕ, αλλά σε διοργάνωση του Άρη.

Τότε δεν μπορούσες να κάτσεις ούτε… όρθιος.

Για το πόσοι παίκτες του έχουν ζητήσει εισιτήρια:

Mε έχουν ζητήσει εισιτήρια και προσκλήσεις όλοι εκτός από τον Νικ. Ο Νικ ήταν κύριος, ποτέ δεν μου ζήτησε τίποτα, όλοι οι άλλοι ερχόταν ζητούσαν πράγματα, εισιτήρια, προσκλήσεις, τηλέφωνα, ζητούσανε τα πάντα. Και εμείς όμως θέλαμε να εξυπηρετήσουμε, το βλέπαμε ως Θεσσαλονίκη.

Για το αν ο Άρης πρέπει να πάρει το Παλέ:

Είναι μια οφειλή στο ότι έχει προσφέρει η ομάδα του Άρη, που έπαιζε μπάσκετ, που τίμησε την Ελλάδα, γιατί να μην το πάρει ο Άρης; Το δικαιούτε, κανένας δεν το δικαιούται περισσότερο από τον Άρη.

Για το ότι υπήρξε και διαιτητής:

Θυμάμαι το ματς του Άρη με τον Ιωνικό με τις δύο παρατάσεις, προπονητής του Άρη ήταν ο Ντούντα Ίβκοβιτς, ήμουν τότε διαιτητής σε εκείνον τον αγώνα. Ο Παναγιώτης Τσολακίδης ήταν πρώτος και εγώ δεύτερος και γυμνασίαρχος ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου.

Είχε τότε 62 πόντους ο Γκάλης και 73 ο Γιαννάκης χωρίς τρίποντα, δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό. Κέρδισε ο Άρης με έναν πόντο τότε.

Για το ματς που του έχει μείνει:

Θυμάμαι την μάχη του Τζόρνταν με τον Νίκο Γκάλη, όταν είχε έρθει ο Τζόρνταν στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται τότε μεγάλοι αθλητές στο Παλέ.

Για τις εκλογές της ΕΟΚ:

Το μεγαλύτερο λάθος του Βασιλακόπουλου ήταν η αδιαφορία του για την επόμενη ημέρα, να επιλέξει τα επόμενα πρόσωπα. Ήρθε φωτογραφικά ο αθλητικός νόμος, απέτυχε η προσπάθεια του Βασιλακόπουλου και κατέβασε μία πρόταση που δεν τιμά το μπάσκετ, την ιστορία και την πορεία του.

Τις τύχες του μπάκσετ πρέπει να τις πάρει το μπάσκετ, ο Μέμος, ο Ρεντζιάς, ο Φασούλας που ξέρουν από μπάσκετ, όχι κάποιοι τεχνοκράτες, οι τεχνοκράτες ας πάνε στον σύνδεσμο βιομηχάνων.

Για τον Μητρούδη:

Νομίζω ότι έχει υπερβάλει κάθε όριο λογικής, βλέπω τις αναφορές που κάνει για πρόσωπα τα οποία έχουν μία ιστορία και μία αδιαμφισβήτη καλή παρουσία. Η απομόνωση που νιώθει τον έχει επηρεάσει, εμένα είναι φίλος μου και έχω προσπαθήσει να τον βοηθήσω, αλλά ο δρόμος που έχει πάρει δεν τιμάει ούτε τον ίδιο ούτε εμάς.

To Top