ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αποκαλύψεις ενός “Μαγού”! Ο Χαβιέ Ματίγια διαφήμισε τον Άρη στην Ισπανία με εκπληκτική συνέντευξή του!

Ο Χαβιέ Ματίγια διάγει δεύτερη ποδοσφαιρική εφηβεία στον Άρη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για όσα βιώνει στη Θεσσαλονίκη με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ανέλυσε το… μαγικό άγγιγμά του στα φάουλ και αποκάλυψε πως πηγή δύναμης και έμπνευσης αποτέλεσε γι’ αυτόν μετά τους τραυματισμούς που είχε ο Σέρχιο Κανάλες.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η Estadio Deportivo της Σεβίλλης δεν θα μπορούσε να μείνει… ασυγκίνητη από τα κατορθώματα του Ματίγια, ενός “τέκνου” της Ρεάλ Μπέτις. “Στα 30 του χρόνια ο Χαβιέ Ματίγια ζει μια δεύτερη εφηβεία ως ποδοσφαιριστής, με πολύ πάθος, προσπαθώντας να ξεπεράσει την κακή πλευρά του αθλητισμού. Ο πρώην παίκτης της Μπέτις λάμπει με την φανέλα του Άρη, είναι ηγέτης της ομάδας και παρουσιάζει εξαιρετική ωριμότητα μετά από δύο χαμένες σεζόν λόγω τραυματισμού”, ανέφερε στην εισαγωγή η εφημερίδα της Σεβίλλης.

Ο Ματίγια αποκάλυψε πως το παράδειγμα που ακολούθησε και του έδωσε δύναμη ήταν η περιπέτεια του Σέρχιο Κανάλες, ο οποίος επίσης μέσα από πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς, επέστρεψε δριμύτερος στους αγωνιστικούς χώρους. “Πάντα έχω στο μυαλό μου πόσο δρόμο διήνυσε και πόσο πολύ πάλεψε για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο”, είπε ο Ματίγια.

Ο Ισπανός μέσος τόνισε αρχικά πως “είμαι πολύ χαρούμενος όσα ζω εδώ. Λόγω των σοβαρών τραυματισμών που είχα, στην Μπέτις αρχικά και στην Έλτσε μετά, όταν πήγα στη Μούρθια δεν μπόρεσα να έχω μια συνέχεια στην απόδοσή μου. Εδώ επιτέλους βρήκα τον ρυθμό μου και είμαι χαρούμενος που είμαι διαθέσιμος για την ομάδα μου και ότι άφησα πίσω μου τον τραυματισμό μου. Παίζω και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο μετά από 2,5 χρόνια με συνέχεια και ακόμα δεν έχω φτάσει στο επίπεδο που θέλω. Υπάρχουν πολλά που χάνεις μένοντας εκτός για τόσο καιρό”.

Ρωτήθηκε για το προσωνύμιο “μάγος” που του έχουν δώσει οι φίλαθλοι του Άρη λόγω των φάουλ – γκολ και των ασίστ που μοιράζει και απάντησε: “Έχω τύχη με τα φάουλ. Το τελευταίο μου γκολ ήταν με απευθείας χτύπημα φάουλ στα τελευταία λεπτά με τον ΟΦΗ στην έδρα μας.

Συνήθως χτυπάω εγώ τα φάουλ και τα κόρνερ και η αλήθεια είναι ότι τα γκολ μου από φάουλ έχουν δώσει βαθμούς και νίκες στην ομάδα. Έχω επιτυχία σε αυτό, αλλά είναι ένας συνδυασμός ταλέντου, ομάδας και της δουλειάς που γίνεται κάθε βδομάδα.

Το πιο σημαντικό είναι οι νίκες της ομάδας. Η ομάδα είναι εξαιρετική, είμαστε κοντά στο να βγούμε στην Ευρώπη. Ως πρώτη εμπειρία μακριά από την Ισπανία είμαι πολύ χαρούμενος”.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα”

Ανέλυσε πώς έφτασε στον Άρη και πώς πήρε την απόφαση να παίξει εκτός Ισπανίας τονίζοντας πως “δεν ήταν εύκολη απόφαση. Είχα τον πρώτο μου τραυματισμό στη Μπέτις το 2015 στο δεξί γόνατό μου. Επέστρεψα και έπαιξα στην Έλτσε για 4-5 μήνες σε φουλ ρυθμούς αλλά τραυματίστηκα στο αριστερό γόνατο και έμεινα πάλι έξω.

Είχα πέρσι την ευκαιρία να παίξω μερικά παιχνίδια με τη Νάστιτς. Το καλοκαίρι με κάλεσε ο Πάκο Ερέρα, τον οποίο ήξερα από τη Βιγιαρεάλ. Μου ανέλυσε το πλάνο.

Είναι δύσκολο να αφήνεις τη χώρα σου, εκεί που έπαιζες πάντα. Υπάρχει το ρίσκο, αλλά σήμερα μπορώ να πω ότι πήρα την σωστή απόφαση. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα”.

Ρωτήθηκε τι είναι πιο δύσκολο, να πείσει τον προπονητή ότι μπορεί να είναι η χρήσιμος σε μια ομάδα ή να πείσει τον εαυτό του ότι μπορεί να επανέλθει μετά από ένα τραυματισμό και απάντησε: “Κάθε στιγμή της αποθεραπείας είναι και διαφορετικό επίπεδο. Ψυχολογικά αυτές είναι πολύ δύσκολες στιγμές.

Στην αρχή φοβάσαι και αναρωτιέσαι αν ποτέ θα επιστρέψεις στην δράση, αν ο τραυματισμός επηρεάσει τον τρόπο που έπαιζες, το στιλ σου. Επιστρέφοντας, πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορείς, να κερδίσεις και πάλι αυτοπεποίθηση, να πείσεις τον προπονητή και την ομάδα ότι είσαι καλά.

Ο Πάκο (Ερέρα) με ήξερε και με βοήθησε. Βοηθήθηκα επίσης πολύ με τη Νάστιτς, γιατί έτσι με επέλεξε ο Άρης. Είχα παιχνίδια στα πόδια μου και η αρχή ήταν το κλειδί.

Μετά είχαμε ένα κακό σερί, ο Πάκο έφυγε για την Λας Πάλμας και φοβήθηκα πώς θα πάνε τα πράγματα με τον Έλληνα προπονητή, που δεν με ήξερε. Παρόλ’ αυτά όλα πήγαν καλά, παίζω συνέχεια και δεν ζητάω κάτι άλλο”.

“Ο Κανάλες είναι το καλύτερο παράδειγμα”

Ρωτήθηκε για τον Σέρχιο Κανάλες που επέστρεψε μετά από τρεις σοβαρούς τραυματισμούς και ηγείται της Μπέτις φέτος και απάντησε: “Όλοι οι παίκτες που είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας, γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολες στιγμές έχουμε περάσει. Σκεφτείτε ότι περνάς πολύ καιρό εκτός δράσης μόνος σου, προσπαθώντας να αποθεραπευτείς, να βρεις και πάλι τον ρυθμό σου. Είναι πολύ δύσκολο όταν συμβεί, φανταστείτε να συμβεί δύο και τρεις φορές. Σκεφτείτε τι περάσαμε εγώ, ο Κανάλες ή ο Ασένχο. Παλέψαμε για το όνειρό μας, για να μείνουμε μέσα στο ποδόσφαιρο, που είναι ένα προνόμιο”.

Σε ερώτηση αν ο φόβος ενός τραυματισμού φεύγει από το μυαλό του απάντησε: “Όπως λέει και ο Κανάλες, το σημαντικό είναι να συγκεντρώνεσαι σε βραχυπρόθεσμους στόχους. Αλλάζεις τις προτεραιότητές σου, αλλά μετά βλέπεις τι έχεις πετύχει. Ο Κανάλες παίζει στην πρώτη κατηγορία, παίζει σε μια κορυφαία λίγκα παγκοσμίου επιπέδου, είναι στην Εθνική ομάδα, είναι ηγέτης σε μια ομάδα όπως η Μπέτις. Όταν επιστρέφεις από τόσο σοβαρό τραυματισμό, γίνεσαι πιο δυνατός. Ο Κανάλες είναι το καλύτερο παράδειγμα”.

“Νιώθω σημαντικός στον Άρη”

Ρωτήθηκε αν παρακολουθεί την Μπέτις από την Ελλάδα και απάντησε: “Όσο μπορώ το κάνω. Η Μπέτις είναι η ομάδα μου και το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο του κόσμου. Κάνει σπουδαία χρονιά φέτος, παρά τα σκαμπανεβάσματα που έχει. Η Μπέτις είναι σπουδαίος… παίκτης για την Ισπανία και ο πήχης είναι πάντοτε ψηλά, υπάρχουν πολλές απαιτήσεις”.

Καταλήγοντας ρωτήθηκε για τα μελλοντικά σχέδιά του και απάντησε: “Υπέγραψα για έναν χρόνο στον Άρη με οψιόν για ακόμα έναν, αν είχα συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, τους οποίους ήδη έκανα, οπότε το συμβόλαιό μου ανανεώθηκε αυτόματα. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, η ομάδα μου φέρεται πολύ καλά, μου δείχνει εμπιστοσύνη και με κάνει να νιώθω σημαντικός, οπότε θέλω να συνεχίσω εδώ”.

 

To Top