Πληρώνει, δεν μιλάει, περιμένει…

Αν κάτι δεν αλλάξει εντυπωσιακά ο Άρης από αύριο θα έχει λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα, που ταλαιπώρησε πολύ όλο το καλοκαίρι τους πάντες. Η ρύθμιση του χρέους στην εφορία μπαίνει στη τελική της ευθεία.

Ο Θανάσης Τζεβελέκης αποδεικνύεται στην πράξη συνεπής σε όσα είχε πει. Θα πληρώσει. Βέβαια, θα πληρώσει κάτι παραπάνω από αυτό που αναλογεί, γιατί αλλιώς θα υπήρχε ακόμα πρόβλημα. Θα πληρώσει και ο Ντίμης Παπαϊωάννου σίγουρα και δύο, τρεις παράγοντες της οικογένειας του Άρη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους έβαλαν, βάζουν ή θα βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Θα πει κανείς “δικά του χρέη είναι ας τα πληρώσει” αναφερόμενος στον Τζεβελέκη. Πληρώνει όμως… Μπορεί για πολλούς να κάνει το αυτονόητο, όμως στη σημερινή Ελλάδα, στον σημερινό ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό τι είναι άραγε το αυτονόητο; Ξέρετε πολλούς που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να δώσουν 250-280 χιλιάδες ευρώ στην εφορία;

787648Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η ΚΑΕ Άρης σε περίπου δέκα ημέρες θα είναι ως προς το δημόσιο από τις πιο υγιείς και συνεπείς εταιρείες, τη στιγμή που άλλες (όχι μόνο αθλητικές εταιρείες) χρωστούν εκατομμύρια και θα το οφείλει εν πολλοίς στον Θανάση Τζεβελέκη, του οποίου ο κύκλος κλείνει. Πλέον, θα περιμένει να δει πράξεις από άλλους που μιλούσαν λαλίστατα το καλοκαίρι…

Η ΚΑΕ μένει να βρει τρόπους να ρυθμίσει και τις οφειλές που υπάρχουν προς τρίτους, όμως έχοντας σε ρύθμιση τα χρέη προς το δημόσιο, μπορεί πολύ πιο ήρεμα η διοίκηση να λειτουργήσει για να κλείσει τις “τρύπες” του παρελθόντος. Είναι οφειλές που σχεδόν πάντα υπήρχαν και υπάρχουν και θα υπάρχουν σε ομάδες, απλά στον Άρη “διογκώθηκαν” για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν αγωνιστικές επιτυχίες, ο δεύτερος είναι γιατί υπάρχει οικονομική κρίση.

Επί του αγωνιστικού δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα αν πρώτα δεν δει. Πραγματικά, όμως, το αγωνιστικό έχει δευτερεύουσα σημασία, ειδικά αυτή την περίοδο. Ας οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την εφορία για τη ρύθμιση και τα (όποια) άλλα προβλήματα υπάρχουν, λύνονται.

To Top