ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λαζαρίδης: “Αρειανός από μικρός! Στεναχωριέμαι για τον Άρη του σήμερα, η θέση του στη Σούπερ λίγκα”

O πρώην παίκτης και αρχηγός του Άρη Νίκος Λαζαρίδης μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για τις ένδοξες μέρες του στον Άρη, τη σημερινή κατάσταση της ομάδας, αλλά και την συνέχεια της πορείας του στο ποδόσφαιρο με το ενδεχόμενο να σταματήσει φέτος την ενεργό δράση.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8 στην εκπομπή “Οι αντίζηλοι”:

Αρχικά για το γκολ ενάντια στην Ατλέτικο αλλά και το κατά πόσο το θυμάται τόσο ο ίδιος όσο και ο κόσμος που τον συναντάει ανέφερε: “Δεν ξεχνιέται εκείνο το γκολ, ούτε ο κόσμος μπορεί να το ξεχάσει, πόσο μάλλον εγώ ο ίδιος, ήταν κάτι πάρα πολύ δυνατό για το ποδόσφαιρο, την Ελλάδα και τον κόσμο του Άρη”.

Για την συνέχεια της καριέρας του και εάν έχει πάρει κάποια απόφαση: “Πρώτα πρέπει να ξεκουραστούμε, να ηρεμήσουμε, και από εκεί και πέρα θα δω τι θα κάνω, έχω πάρει απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο, αλλά όλα είναι ανοιχτά…”

Για το εάν ήταν φίλος του Άρη από μικρός: “Ισχύει αυτό, ήμουν Αρειανός από μικρός, όταν μου ήρθε η πρόταση από τον Άρη δεν το σκέφτηκα καθόλου, ήθελα να μείνω πολλά χρόνια αλλά οι συγκυρίες δεν ήταν καλές. Ο Άρης είναι για να παίζει στην Super League, πρέπει να βρεθεί μια λύση, κάποιος να πάει την ομάδα εκεί που της αρμόζει, κανένας δεν θέλει τον Άρη στην Football League. Στεναχωριέμαι και γω που τον βλέπω σε αυτή τη θέση”.

Για τα χρόνια που βρέθηκε στον Άρη: “Περάσαμε φοβερές στιγμές αλλά νομίζω ότι τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα καλά, ιδιαίτερα την δεύτερη χρονιά”

Για την χρονιά που έφυγε από τον Άρη: “Ήταν δύσκολα τα πράγματα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε και μεταγραφές ή ανανεώσεις και αναγκαστήκαμε και ψάξαμε για την επόμενη ομάδα”.

Για το εάν έχει μεγαλύτερη σημασία να υπάρχει χρήμα ή να υπάρχει οργάνωση: “Εδώ που φτάσουμε ξέρουμε πως όλα τα γεννάει το χρήμα, οπότε μια ομάδα για να είναι οργανωμένη πρέπει να έχει χρήματα, για να φέρεις παίκτες, για να έχει κάποια στηρίγματα στην ομάδα που ξέρουν από το ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις το χρήμα”.

Για την ομάδα του Ατρόμητου: “Ο Ατρόμητος δουλεύει καλά και οργανωμένα, αυτό άλλωστε φαίνεται από τα αποτελέσματα, κάθε χρόνο οι ομάδα βγάζει παίκτες και ταλέντα, αυτό πρέπει να κάνουν οι ομάδες”.

Για τον συγγενή του, Γιώργο Νεοφυτίδη που βρισκόταν στις ακαδημίες του Άρη και αγωνίζεται στην Εθνική παίδων και τώρα στον Ολυμπιακό: “Είναι πολύ καλό ταλέντο και πολύ καλό παιδί”

Για το τι ”κρατάει” από την καριέρα του πέρα από το παιχνίδι στην Μαδρίτη: “Η κορυφαία στιγμή είναι στην Μαδρίτη με τον Άρη. Πολύ μεγάλη στιγμή ήταν η πρόκριση του Ατρόμητου απέναντι στην ΑΙΚ Στοκχόλμης που πήραμε δυο νίκες και περάσαμε για να αντιμετωπίσουμε την Φενέρμπαχτσε. Παίξαμε δυο καλά παιχνίδια και πήραμε την πρώτη πρόκριση στην ιστορία του συλλόγου”.

Για το εάν πηγαίνοντας προς την Μαδρίτη πίστευε πως η ομάδα θα μπορέσει να πάρει το διπλό: “Ήταν δύσκολο, ήταν δύσκολο να πιστέψεις ότι θα κάνουμε 2 νίκες απέναντι στην Ατλέτικο, είχαμε όμως τότε έναν κορυφαίο προπονητή τον κ.Κούπερ που μας έλεγε ”Παιδιά πιστέψτε το μπορούμε να το κάνουμε”’

Για το κλειδί της επιτυχίας εκείνης της ομάδας: “Ήμασταν ομάδα, ήμασταν όλοι μαζί, ο ένας πάλευε για τον άλλον, όταν είσαι ομάδα είναι δύσκολο να σε κερδίσει ο αντίπαλος, τότε ήμασταν ομάδα, το πιστεύαμε και τα καταφέραμε”

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει: “Υπήρχαν πολλοί, ο Φορλάν, ο Αγκουέρο, ο Τζέκο της Σίτι ήταν δύσκολοι αντίπαλοι, από την Ελλάδα ο Τζεμπούρ ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος”.

Για τους καλύτερους συμπαίκτες του: “Συμπαίκτες είχα πολλούς καλούς, δεν μπορώ να πω ονόματα γιατί θα αδικήσω πολλούς”.

Για το μέλλον του και το εάν έχει μιλήσει με τον Ατρόμητο: “Πρώτα από όλα να ξεκουραστούμε λίγο και με καθαρό μυαλό θα δούμε τι θα κάνουμε, δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Ατρόμητο, η ομάδα τώρα ανακοίνωσε προπονητή, τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους”.

Για το εάν σκέφτεται να επιστρέψει στον Άρη έστω και με άλλο πόστο: “Να είμαστε καλά, υγιείς και θα δούμε, είναι πράγματα που είναι μακριά”. οπότε…

Για το εάν του έχει μείνει κάποιο ”απωθημένο” από την ποδοσφαιρική του καριέρα: “Δόξα τω Θεό είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου εδώ που έφτασα, πάντα λες ότι ”μπορούσα να κάνω και άλλα” αλλά ας είμαστε ευχαριστημένοι”.

Για το εάν επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη: “Η σύζυγος μου είναι από Χαλκιδική οπότε το καλοκαίρι βρισκόμαστε εκεί”

Ενώ κλείνοντας και όταν του ζητήθηκε να δώσει ένα μήνυμα στους φίλους του Άρη είπε: “Δεν θα πω αυτό που λένε όλοι ”να είναι ο κόσμος δίπλα στην ομάδα” αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς, αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ομάδα να βρεθεί στην Super League για να μπορεί ο κόσμος να έχει μια χαρά γιατί τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολα τα πράγματα”

To Top