ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ρόβας: «Πώς πρότεινα τον Σάσα στον Άρη! Είναι έξυπνος, έκανε την καλύτερη επιλογή»

Ο πρώην παίκτης του Άρη και ο άνθρωπος που έβαλε το “χέρι” του στην έλευση του Λούκας Σάσα στους κιτρινόμαυρους, Βασίλης Ρόβας, μίλησε  για τον φετινό Άρη και για τον Βραζιλιάνο μέσο τόσο ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως χαρακτήρα.

Αναλυτικά όσα είπε στο στο Yellow Radio 101,7:

Για τον φετινό Άρη:

Ο Άρης είναι ο πιο ολοκληρωμένος Άρης των τελευταίων ετών. Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει ο Άκης Μάντζιος. Θεωρώ πως είναι επιτυχία του προπονητή, γιατί ήρθε μεσούσης της περιόδου και έβαλε ψυχολογία νικητή στην ομάδα. Διαφορετικούς χαρακτήρες τους έφερε κοντά και δημιούργησε μία οικογένεια. Αν δεν έχεις οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια και δεν μπορείς να διαχειριστείς τους παίκτες, δεν μπορείς να έχεις ομάδα.

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή που αναλαμβάνει στο μέσο της σεζόν να αλλάξει το κλίμα:

Είναι τρομερό δύσκολο για έναν προπονητή να αντιστρέψει την εικόνα. Από την μία, δεν ξέρει σε τι κατάσταση είναι οι ποδοσφαιριστές αγωνιστικά και σωματικά. Δεν γνωρίζει τι προετοιμασία έχει κάνει ο προηγούμενος προπονητής. Και από την άλλη μεριά, είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους παίκτες, να τους κάνει να τον πιστέψουν και να τον σέβονται. Όταν δεν παίξει ένας πρωτοκλασάτος παίκτης και μείνει στον πάγκο, να μην αντιδράσει και να καταλάβει ότι αυτή η επιλογή έγινε για το καλό της ομάδας. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι το να είναι καλά ο παίκτης, όταν δεν παίζει.

Αν τα έχει όλα αυτά ο προπονητής είναι επιτυχημένος. Δεν σημαίνει ότι όταν δεν έρθει ένα αποτέλεσμα, όπως με την ΑΕΚ, θα ακυρώσουμε όλη την χρονιά. Ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής μπορεί να βρεθεί σε μία κακή μέρα, ακόμη και ο προπονητής.

Ο Άρης είναι σε πολύ καλό δρόμο. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και συγκέντρωση στο τέλος θα τα καταφέρει.

Για τις δύο διαφορετικές εικόνες που παρουσιάζει ο Άρης στα ντέρμπι, εκτός έδρας και στο Χαριλάου:

Ο Άρης όταν πάει εκτός έδρας στα ντέρμπι, παίζει πιο συγκεντρωμένα, πιο μαζεμένα. Προσπαθεί να βγει στο τρανζίσιον και θεωρώ πως μόνο να κερδίσει έχει παίζοντας με αυτόν τον τρόπο. Έχει τους παίκτες ποιοτικά να παίξει έτσι.

Στο Χαριλάου από την άλλη, πρέπει να ανοιχτεί. Οι ποδοσφαιριστές νιώθουν σιγουριά μέσα στο γήπεδό τους και προσπαθούν πιο άνετα και χαλαρά να παίξουν το παιχνίδι τους. Χάνεται η συγκέντρωση στο μαρκάρισμα και στο τακτικό κομμάτι. Οι άλλες ομάδες έχουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οπότε την μία ευκαιρία που θα δημιουργήσουν, θα την εκμεταλλευτούν.

Για το ποιες ομάδες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο:

Αυτή την στιγμή ο Άρης έχει το προβάδισμα, έναντι των υπολοίπων. Είναι 3 βαθμούς μπροστά από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και 5 από τον Παναθηναϊκό. Είναι κομβικό το παιχνίδι της Κυριακής στη Λεωφόρο. Θα καθορίσει την δεύτερη θέση. Ο Άρης είναι φαβορί για την δεύτερη θέση. Ο ΠΑΟΚ δεν πιστεύω ότι μπορεί να βγει δεύτερος. Ο Άρης αν δεν είναι συγκεντρωμένος, νομίζω θα απειληθεί από την ΑΕΚ.

Για το πόσες προετοιμασίες έχει κάνει ως ποδοσφαιριστής:

Η πρώτη μου προετοιμασία ήταν το 2003 με την Προοδευτική, με προπονητή τον Σούλη Παπαδόπουλο. Έχω κάνει 17 προετοιμασίες. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι η προετοιμασία, αλλά πολύ σημαντικό. Εκεί χτίζεις όλη σου την χρονιά. Να μην βγάλεις τραυματισμούς και να είσαι καλά σε φυσική κατάσταση για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Για το τι ασχολείται σήμερα:

Είμαι εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών μαζί με τον Γιάννη Σκοπελίτη, ήμασταν συμπαίκτες στον Ατρόμητο και φίλοι πολλά χρόνια. Ο Γιάννης γνωρίζει πολύ καλά την κυπριακή αγορά, ενώ εγώ την ελληνική. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Έχω ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, έχω δει εκατοντάδες παιχνίδια και κυρίως παρακολουθώ μικρά παιδιά. Δεν βιάζομαι, θέλω να κάνω κάτι δικό μου. Θα μπορούσα εύκολα να πάρω έτοιμους παίκτες, αλλά δεν το κάνω. Θέλω να χτίσω κάτι με τον δικό μου αγώνα.

Για τον Λούκας Σάσα:

Είχα σχέση με τον Σάσα. Τον Λούκας τον ήξερα από την προηγούμενή του ομάδα, την Λουντογκόρετς. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ήρθε στον Άρη να καλύψει το κενό του Σιώπη. Θεωρώ ότι το κάλυψε στο 100%. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βασίζεται πάνω του ο Άρης για τα επόμενα χρόνια.

Για το ότι είχε και προτάσεις από άλλες ομάδες ο Σάσα και ανανέωσε με τον Άρη:

Ο Λούκας έκανε την καλύτερη επιλογή. Είναι ένας παίκτης έξυπνος. Είμαι και εγώ αυτής της φιλοσοφίας. Καλύτερα να μείνω σε μία ομάδα που είμαι πρώτος και παίζω, από το να πάω σε μία άλλη που ενδεχομένως δεν θα έχω χρόνο συμμετοχής. Ο Σάσα θα παίζει σε μία ομάδα που την ξέρει, θα έχει άλλη ψυχολογία και θα έχει ακόμη περισσότερα πράγματα να δώσει. Είναι ένα παιδί αξιόλογο. Αγαπάει αυτό που κάνει. Θεωρώ πως ο Άρης θα έχει μόνο να κερδίσει από τον Λούκας.

To Top