Έχασε το Sudamericana στα πέναλτι η Φορταλέζα του Σάσα (videos)

Ο Λούκας Σάσα έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Copa Sudamericana με τη φανέλα της Φορταλέζα, αλλά είδε την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα στη διαδικασία των πέναλτι από τη Λίγκα ντε Κίτο. Ο πρώην χαφ του Άρη πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 106′.

Με ήρωα τον Ντομίνγκες που απέκρουσε τρία πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα, η Λίγκα ντε Κίτο λύγισε τη Φορταλέζα μετά από 120 λεπτά ισορροπίας (1-1) και κατέκτησε το δεύτερο Sudamericana της ιστορίας της!

To Copa Sudamericana θα παραμείνει στο Εκουαδόρ! Ένα χρόνο μετά τη νίκη της Ιντεπεντιέντε ντε Βάλε ήταν η σειρά της Λίγκα ντε Κίτο να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, μαυρίζοντας τα όνειρα της Φορταλέζα στον πρώτο τελικό της ιστορίας της! Με τον κέρβερο Ντομίνγκεζ να αποκρούει τρία πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα, η ομάδα του Ισημερινού λύγισε τους Βραζιλιάνους μετά από 120 λεπτά ισορροπίας (1-1) και με το τελικό 4-3 κατέκτησε για δεύτερη φορά το Sudamericana μετά το παρθενικό του 2009.

Για… πρωτάρα πάντως η Φορταλέζα έβαλε πολύ δύσκολα στην Λίγκα ντε Κίτο, με τις δυο ομάδες να αλληλοεξοντώνονται στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της βαρύτητας του αγώνα αμφότερες μπήκαν πολύ προσεκτικές στο γήπεδο και σεβάστηκαν… παραπάνω από το αποδεκτό τον αντίπαλό τους, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ξεχαστεί γρήγορα.

Οι ευκαιρίες έρχονταν με το…σταγονόμετρο και ο ρυθμός ήταν χαμηλός, αν και η Φορταλέζα έδειχνε έστω και στα σημεία πιο απειλητική από την ομάδα του Εκουαδόρ. Η ροπή προς μια πιο γενναία και επιθετική προσέγγιση τελικά κορυφώθηκε στο β΄μέρος, με τη Φορταλέζα να κάνει τη ζημιά στο 48΄με τον Λουσέρο να εκτελεί στην κλειστή γωνία για το 1-0! Παρόλα αυτά η χαρά των τυπικά γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, καθώς οκτώ λεπτά αργότερα ο Αλτσουγκαράι άδειασε δυο αντιπάλους και με υπέροχο curler τρύπησε κυριολεκτικά (!) τα δίχτυα για την ισοφάριση.

Δυο εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντομίνγκες μέσα σε δυο λεπτά (66΄, 68′) στέρησαν από τη Φορταλέζα ένα δεύτερο γκολ στην κανονική διάρκεια, όπως αντίστοιχα έπραξε και ο Μαρτίνες που έδιωξε με υπερένταση το μακρινό σουτ του Ρικάρντο (90+1΄) για να στείλει τον τελικό στην παράταση. Μια κεφαλιά του Τίνγκα της Φορταλέζα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει μια άνοστη παράταση, η οποία έπειτα από 30 άγονα λεπτά έδωσε τη θέση της στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όπου ο τερματοφύλακας της Λίγκα ντε Κίτο, Ντομίνγκες, το πήρε… πάνω του και με τρεις αποκρούσεις έβαλε φρένο στα όνειρα των Βραζιλιάνων για το πρώτο Sudamericana της ιστορίας τους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ρικάρντο που απέκρουσε με τη σειρά του δυο εκτελέσεις.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Πάολο Γκερέρο – απόκρουση
Γκαλιάρντο 1-0
Αλτζουγκαράι 1-1
Πίκατσου 2-1
Μαρτίνες 2-2
Ρομέρο – απόκρουση
Χούλιο 2-3
Τίνγκα 3-3
Αλβαράδο – απόκρουση
Πέδρο Αουγκούστο απόκρουση
Πιόβι 3-4
Μπρίτες – απόκρουση

To Top