Σημείο επαφής για τις προσφυγές με διακανονισμό, “αγκάθι” του Σανκαρέ!

Θετική εξέλιξη, όμως όχι ακόμη θετική κατάληξη, είχε το θέμα της συμφωνίας για τον διακανονισμό τεσσάρων προσφυγών (Καστίγιο, Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ) μετά την σημερινή επικοινωνία που είχαν οι άνθρωποι του Άρη με τους εκπροσώπους των παικτών.

Ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να βγουν και τυπικά οι αποφάσεις σε ότι αφορά τις προσφυγές των Καστίγιο, Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ ξαναέπεσε στο… τραπέζι η πρόταση συμβιβασμού, όπως σας την αποκάλυψε το PRESSARIS. Σήμερα έγινε μια νέα επαφή, η οποία έδειξε φως στο τούνελ, είναι σίγουρα μια βάση προς μια κατεύθυνση, αλλά ακόμη δεν αποτελεί συμφωνία ή οριστική λύση του θέματος.

Η διοίκηση του Άρη πρότεινε αντί για άμεση καταβολή χρημάτων ως προκαταβολή του διακανονισμού, την εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που θα είναι εισπρακτέα μετά τα μέσα Ιουλίου, προοπτική που συζητείται και δεν απορρίφθηκε από την πλευρά των παικτών.

Μοναδικό σημείο που προβληματίζει είναι ότι ο Σανκαρέ δεν αρκείται μόνο με την εκπλήρωση των δεδουλευμένων, αλλά αξιώνει μεγάλο ποσό και από το συμβόλαιο του νέου έτους, γεγονός που εμποδίζει τις εξελίξεις.

Παράλληλα, βέβαια, απομένει να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να γνωρίζει κάθε ομάδα πόσα χρήματα θα εισπράξει. Ήδη πιέζουν οι σύλλογοι για να υπάρξει μεγάλη προκαταβολή…

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι εφόσον γίνει πράξη μπορεί να «κουρέψει» το συνολικό ποσό σχεδόν κατά 5.000.000 ευρώ! Σύμφωνα με αυτήν οι ποδοσφαιριστές είναι διατεθειμένοι έναντι ενός ποσού που αγγίζει τις 150.000 ευρώ (άμεση καταβολή) να υπογράψουν ένα έγγραφο διακανονισμού, το οποίο θα τους δεσμεύει να διεκδικήσουν από τον Άρη μόνο τα δεδουλευμένα τους (με ένα σχετικά μικρό επιπλέον ποσό) και όχι τις επιπλέον απαιτήσεις που προκύπτουν από τις προσφυγές τους (επόμενα χρόνια συμβολαίου, ρήτρες κτλ.)!

Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 6.000.000 ευρώ και με την νέα πρόταση το ποσό θα φτάσει συνολικά στο 1.200.000 ευρώ και μάλιστα σε δώδεκα δόσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Καστίγιο διεκδικεί με την προσφυγή του 2,1 εκατ, ευρώ, ο Ντίκο 550.000 ευρώ, ο Φατί 1,6 εκατ. και ο Σανκαρέ 1,4 εκατ.

Η προϋπόθεση που έθεσε ο δικηγόρος των ποδοσφαιριστών ήταν να προκύψουν οι αποφάσεις για τις προσφυγές, ώστε με αυτό το διαπραγματευτικό «ατού» στα χέρια τους, που θα πιέζει την πλευρά του Άρη, να μπουν στη διαδικασία συμβιβασμού.

Μετά τη σημερινή επικοινωνία, της οποίας το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό θα υπάρξει και νέα επαφή, ίσως και αύριο, προκειμένου να μπει το θέμα στην τελική ευθεία.

 

 

To Top