Συγκίνηση στην κατάθεση της αδελφής του Άλκη: «Ήταν ένα ήσυχο παιδί – Δεν επιτέθηκε ποτέ σε κάποιον»

Με λόγια αγάπης περίγραψε τον χαρακτήρα του Άλκη Καμπανό η αδελφή του, η οποία συγκίνησε κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο, στη δίκη για τη στυγερή δολοφονική επίθεση, με θύμα τον 19χρονο.

Όπως μεταδίδει το ThessToday.gr:

Μετά τους γονείς του Άλκη τη σειρά στις καταθέσεις πήρε η αδελφή του. Ανεβαίνοντας στο Μικτό Ορκωτό του Δικαστηρίου η ίδια αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Άλκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θυμάμαι ποτέ να επιτέθηκε σε κάποιον», ενώ δεν κοίταξε ούτε μια στιγμή τους «12» που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου.

«Ενημερώθηκα για το συμβάν από την δικογραφία αλλά και όσα μπορούσα να ακούσω και να μάθω. Είμαι μεγαλύτερη σε ηλικία από τον Άλκη, κατά δύο χρόνια.

Ο Άλκης ήταν ένα ήσυχο παιδί, δεν μπλεκόταν σε καβγάδες, ήταν πάντα γλυκός μαζί μου. Σε όλες τις καταστάσεις ψύχραιμος. Ήταν από μία οικογένεια που του είχε δώσει αγάπη, έδειχνε πάντα σεβασμό προς τους άλλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια στην Επανομή. «Στην Επανομή κυρίως περάσαμε το γυμνάσιο – λύκειο, τα δύο τελευταία χρόνια, Γ’ λυκείου ήμασταν στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο περιστατικό που να έχει επιτεθεί σε κάποιον ο Άλκης ή να έχει βρίσει ή να έχει σηκώσει χέρι. Γενικά ήταν πολύ ήρεμος, διαχειριζόταν όλες τις καταστάσεις με ψυχραιμία».

Σημείωσε μάλιστα ότι: «Από όσο γνωρίζω δεν έφερε κάποιο μαχαίρι πάνω του» ενώ κλείνοντας, καταδεικνύοντας ουσιαστικά το ήρεμο προφίλ του Άλκη Καμπανού, τόνισε ότι: «Κάπνιζε για μία περίοδο αλλά το έκοψε, κάπνιζε πλέον μία στο τόσο».

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του κολλητού του Άλκη.

To Top