ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Συμφωνία της ΕΡΤ για τη Basket League – Τα χρήματα που ζητάει η ΚΑΕ Άρης

Ο ΕΣΑΚΕ συμφώνησε με την ΕΡΤ για τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal θα έχει διάρκεια μίας σεζόν, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα μία. Οι αρχικοί οικονομικοί όροι περιλαμβάνουν αύξηση σε σχέση με πέρσι, αφού η ΕΡΤ θα δώσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που ναι μεν δεν έφτασε τις αρχικές απαιτήσεις των ομάδων (7 εκατομμύρια ευρώ), αλλά σίγουρα θεωρείται αξιόλογο.

Από κει και πέρα, ένα σημαντικό σημείο αφορά τον διαμοιρασμό των χρημάτων, που θα συζητηθεί εκτενώς στην Γ.Σ του ΕΣΑΚΕ στις 3 Οκτωβρίου.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός επιθυμούν 1,2 εκατ., η ΑΕΚ 750.000 ευρώ, ενώ ο Άρης, όπως και ο ΠΑΟΚ θέλουν από 450.000. Αν αφαιρεθεί και το ποσό των κρατήσεων από ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, τότε μένουν περίπου 1,7 εκατ. για τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, το κεντρικό θέμα είναι ότι η ΕΡΤ θα καλύψει και φέτος τηλεοπτικά όλους τους αγώνες της Basket League και όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε τις υπογραφές και τις επίσημες ανακοινώσεις.

To Top