Υπέρ των θέσεων του Άρη τάσσεται η ΕΠΣΜ

Σωστό χαρακτήρισε το αίτημα για άρση της απαγόρευσης μεταγραφών, με επιβολή προστίμου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι έχει εισηγηθεί την αλλαγή των κριτηρίων και των αποφάσεων για την αδειοδότηση στο πρωτάθλημα, αφού οι ομάδες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν πλέον στα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν.

Για το αν θα αλλάξει ο κανονισμός στο θέμα των αδειοδοτήσεων, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ τόνισε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»: «Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε ήταν για το θέμα των αδειοδοτήσεων. Όλα αυτά είναι παλινωδίες. Πέρυσι με τον Ηρακλή όλοι ήταν αγκυλωμένοι από την απόφαση της ομοσπονδίας. Φέτος λένε για πρόστιμο. Ή θα πάρουμε μια απόφαση όλοι μαζί ή αλλιώς τίποτα. Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύση στη βιωσιμότητα των ΠΑΕ.
Πέρυσι η ΑΕΚ παρουσίασε οικονομικές απαιτήσεις κατά την αδειοδότηση από την οικογένεια Ψωμιάδη. Πίστευαν ότι θα τα πάρει. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν μπορούν να αντέξουν σε αυτές τις αδειοδοτήσεις οι ομάδες της πατρίδας μας. Δεν γίνεται».

Για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν: «Σήμερα θα πρέπει η Σούπερ Λίγκα να βγάλει μια απόφαση και να έρθουν στο συμβούλιο της ΕΠΟ για να αποφασίσουμε. Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι μόνο οικονομικά. Το έθεσα και ως θέμα αυτό. Δεν αντέχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μόνο έτσι θα έχουμε μια ταχύτητα στο πρωτάθλημα. Τα κριτήρια θα πρέπει να αλλάξουν».

Τέλος, συμφώνησε με τον Γιάννη Κόντη στο συγκεκριμένο θέμα: «Φέτος είναι μια μεταβατική περίοδος. Συμφωνώ με τις θέσεις του κ. Κόντη για το πρόστιμο. Δεν είμαι απλά θετικός με αυτό, το έθεσα κιόλας. Μόνο με απόφαση της Λίγκας θα μπορέσει όμως να δράσει η ΕΠΟ γιατί αυτή είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος».

To Top