Υποβιβασμό των δυο ΠΑΕ προβλέπει ο κανονισμός για την πολυϊδιοκτησία – H αντίδραση του ΠΑΟΚ

Τι συμβαίνει αν αποδειχτεί πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία ανάμεσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ΠΑΕ Ξάνθη; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί την τελευταία ώρα, την κοινή γνώμη με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα… συγκοινωνούντα δοχεία των δυο συλλόγων, με φόντο το προπονητικό κέντρο της θρακικής ομάδας. Η δικαιοσύνη φυσικά θα αποφασίσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Πάντως εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία διαβάστε τι αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με τους κανονισμούς:

“Δηλαδή αν ένας επιχειρηματίας έχει υπό την επιρροή του δύο ΠΑΕ, τι λένε οι κανονισμοί; Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαγορεύουν ρητά. Και οι ποινές φτάνουν στον υποβιβασμό και για τις δύο ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, στους κανονισμούς της ΕΠΟ αναφέρεται πως απαγορεύεται η ανάθεση και ανάληψη της διοίκησης ΠΑΕ από φυσικό πρόσωπο το οποίο είναι και μέτοχος σε άλλη ΠΑΕ. Οι παραβάτες αποκλείονται ισοβίως από το ποδόσφαιρο, ενώ οι δύο ΠΑΕ υποβιβάζονται.

Επιπλέον, στην ΕΕΑ αναφέρεται κατηγορηματικά πως: 10. ∆ιαχειριστές ή µέλη οργάνου διοίκησης ή διευθυντικά στελέχη Α.Α.Ε., καθώς και οι σύζυγοι και οι µέχρι δεύτερου βαθµού συγγενείς τους, νοµικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ή εταιρείες που αποκτούν δικαιώµατα διοίκησης ή ασκούν διευθυντικά καθήκοντα Α.Α.Ε. απαγορεύεται, µε ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν αµέσως ή εµµέσως µετοχές ή δικαιώµατα διοίκησης ή να αναλαµβάνουν διευθυντικά καθήκοντα άλλης Α.Α.Ε. του ίδιου ή άλλου αθλήµατος.

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τα φυσικά πρόσωπα που είτε συµµετέχουν στη διοίκηση, είτε ασκούν διευθυντικά καθήκοντα είτε είναι µέλη των ως άνω νοµικών προσώπων ή εταιρειών που αποκτούν δικαιώµατα διοίκησης ή ασκούν διευθυντικά καθήκοντα µιας Α.Α.Ε.

Πρόσωπα τα οποία είναι µέλη ή διοικητές τέτοιων νοµικών προσώπων, απαγορεύεται, µε ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν µετοχές ή να αναλαµβάνουν διαχειριστικά ή διευθυντικά καθήκοντα Α.Α.Ε. άλλου ιδρυτικού Αθλητικού Σωµατείου, καθώς και να συµµετέχουν ως µέλη ή διοικητές σε νοµικά πρόσωπα ή εταιρείες που είναι µέτοχοι µιας τέτοιας Α.Α.Ε”.

Πριν από λίγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω ανακοίνωσή της, απάντησε στα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ONE και εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της ομάδας, κ. Ιβάν Σαββίδη. 

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι γελοιότητες και τα παραμύθια του ΟΣΦΠ και των συν αυτώ παρατρεχάμενων συνεχίζονται.

Νέο αφήγημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης (!!!).

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη όπως επίσης και κανένα συγγενικό του πρόσωπο.

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που σπιλώνουν πρόσωπα, συνειδήσεις και ομάδες.

Περιμένουμε λογικά την αυτόματη υιοθέτηση του παραμυθιού από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τις «αυθόρμητες» ενέργειές του προς τη διαλεύκανση του ζητήματος που καταγγέλλει -ω εκ του θαύματος- ο Ολυμπιακός»

To Top