“Ο Γκάλης είχε μοναδικά χαρακτηριστικά”

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΑΕ Άρης τον επόμενο μήνα προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, ο άλλοτε συμπαίκτης του και καλός του φίλος, Μιχάλης Ρωμανίδης, μίλησε για τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών.

Ο παλιός παίκτης των κίτρινων φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» δηλώνοντας πως «η πρώτη μου επαφή με το Νίκο ήταν το ’80. Ήμασταν συμπαίκτες δεκατρία χρόνια και με τον Άρη και με την Εθνική ομάδα. Έζησα μαζί του και πολύ καλές αλλά και άσχημες στιγμές» είπε αρχικά ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής.

Περιγράφοντας τον Γκάλη ως άνθρωπο υπογράμμισε: «Για πολλούς ο Νίκος είναι παρεξηγημένος σαν άνθρωπος γιατί ήταν πολύ κλειστός. Ήταν όμως ένας πολύ καλός φίλος που ήταν δίπλα σε όλα τα παιδιά. Ήταν πολύ ήρεμος, δεν αγχωνόταν ούτε πριν από τα μεγάλα ντέρμπι. Αυτό ήταν πολύ καλό για εμάς, τότε. Όταν βλέπεις τον καλύτερο παίκτη της ομάδας να είναι ήρεμος πριν από τα μεγάλα αυτά ντέρμπι να είναι ήρεμος και δεν μεταφέρει άγχος στην ομάδα, σε ηρεμεί κι εσένα».

Για τη σύγκριση του Νίκου Γκάλη με νέους μπασκετμπολίστες, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο να γίνουν τέτοιες συζητήσεις γιατί ήταν τελείως άλλες εποχές. Αλλά τα χαρακτηριστικά του Νίκου ήταν μοναδικά. Υπάρχουν όμως και σήμερα εξαιρετικοί και ολοκληρωμένοι παίκτες».

To Top