«Άγνωστο το μέλλον της Serie A, τεράστια η οικονομική ζημιά»

Ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας, Ουμπέρτο Γκαντίνι ανέφερε ότι δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια απόφαση για την Serie A, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο οικονομικό πλήγμα των συλλόγων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν έχουμε πάρει οριστική απόφαση για τη φετινή σεζόν, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο που προτείνονται λύσεις. Το σημείο μηδέν θα είναι το τέλος του πρώτου γύρου, για τον πρωταθλητή, εφόσον πάμε σε οριστική διακοπή. Υπάρχουν ομάδες με διαφορετικό αριθμό παιχνιδιών και αυτό μας δυσκολεύει ακόμη και να φτιάξουμε το πρόγραμμα».

Για την οικονομική ζημιά: «Μπορώ να σας πω πως οι εκτιμώμενες απώλειες θα είναι περίπου 40 εκατ. ευρώ. Προσλάβαμε έναν ειδικό σύμβουλο για να υπολογίσει ακριβώς τις απώλειες και μελετάμε ένα σχέδιο με παρεμβάσεις σε συνεργασία με την κυβέρνηση για την ομοσπονδία. Έχω στείλει ήδη και μία επιστολή στον υπουργό Αθλητισμού.

Η 16η Μαΐου είναι σημαντική ημερομηνία για αυτό που σκεφτόμαστε. Όπως είναι φυσικό, θα πάρει λίγο χρόνο για να βρουν ξανά ρυθμό οι παίκτες, καθώς θα χρειαστούν μερικές προπονήσεις. Εάν δεν είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στις κανονικές προπονήσεις μέχρι τις 16 Μαΐου, τότε θα είναι δύσκολο να αρχίσουμε ξανά τη διοργάνωση».

To Top