ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η φιλία του Ένινγκ με τον δημοσιογράφο που μίλησε στη Bild!

Χθες ο Μίχαελ Ένινγκ φιλοξενήθηκε σε διαδικτυακή εκπομπή της εφημερίδας Bild, στοιχείο που από μόνο του αποτελεί διαφήμιση για τον Άρη (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ο Γερμανός τεχνικός των Κιτρινόμαυρων μίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και την παρουσία του στον Άρη, στην εκπομπή, του Μαρσέλ Ράιφ, που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο θεατές.

Ποιος είναι όμως ο Μαρσέλ Ράιφ και ποια η σχέση του με τον Μίχαελ Ένινγκ; Καταρχάς πρόκειται για έναν θρύλο της γερμανικής τηλεόρασης, καθώς για πολλά χρόνια εργάστηκε ως αθλητικός δημοσιογράφος, έχοντας κερδίσει μάλιστα και ουκ ολίγα βραβεία. Μένει μόνιμα στη Ζυρίχη και το 2003 άφησε την γερμανική και πήρε την ελβετική υπηκοότητα.

Όπως αναφέρει το sfina.gr σήμερα στα 70 του εξακολουθεί να είναι… περιζήτητος, καθώς έχει αφήσει ιστορία στη Γερμανία με τους σχολιασμούς για αθλητικά γεγονότα, αγώνες και γενικά θέματα του ποδοσφαίρου.

Η φιλία του με τον Ένινγκ είναι πολυετής και ξεκίνησε από την τηλεόραση. Ο Ράιφ επί πολλά έτη περιέγραφε αγώνες για το Sky Γερμανίας και για μια δεκαετία είχε στο πλευρό του τον νυν τεχνικό του Άρη για τις απαραίτητες ποδοσφαιρικές αναλύσεις. Μάλιστα, κάνοντας μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, ακόμη μνημονεύουν στη Γερμανία τις μεταδόσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, που διεξήχθη στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Ν. Κορέας (η Γερμανία έχασε στον τελικό από την Βραζιλία με 2-0).

To Top