Άλεκ Μπάλντουιν: Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο της Χάτσινς – Εξιτήριο για τον σκηνοθέτη (video)

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ηθοποιός πυροβόλησε στη διάρκεια γυρίσματος και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για το τραγικό περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα κατά τα γυρίσματα ταινίας στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, όταν ο δημοφιλής ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) φέρεται να πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος, τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Χαλίνα Χάτσινς, η οποία έπεσε νεκρή. Παράλληλα από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά και ο 48χρονος σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σόουζα, ο οποίος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφερθεί. Μάλιστα η ηθοποιός Φράνσις Φίσερ έγραψε στο Twitter ότι «ο Σόουζα μου έστειλε γραπτό μήνυμα ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο».

Σε ανακοίνωση του το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε σημειώνει ότι ο Μπάλντουιν, ο οποίος πρωταγωνιστεί αλλά είναι και παραγωγός της ταινίας Rust που γυριζόταν για το Netflix, πυροβόλησε με άσφαιρο όπλο ρέπλικα κατά το γύρισμα της ταινίας την Πέμπτη. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο πλατό της ταινίας Western γύρω στις 2 (τοπική ώρα) και βρήκαν τοτς δύο τραυματίες. Η Χάτσινς μεταφέρθηκε, άμεσα με ελικόπτερο, στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όπου το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε το θάνατό της. Ο κ. Souza μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Christus St Vincent, καθώς είχε τραυματιστεί και τελικά πήρε εξιτήριο αρκετές ώρες αργότερα.

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες – Η έρευνα είναι ανοιχτή

Η έρευνα για το τραγικό περιστατικό είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες στον Άλεκ Μπάλντουιν. «Ο κ. Μπάλντουιν προσήλθε οικειοθελώς στο γραφείο για να μιλήσει με τους ερευνητές και αφού μίλησε μαζί τους έφυγε», σημείωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου.

Η εφημερίδα Santa Fe New Mexican σημειώνει ότι ο Μπάλντουιν εθεάθη την Πέμπτη έξω από το γραφείο του σερίφη της περιοχής κλαίγοντας, αλλά το Μέσο δεν κατάφερε να αποσπάσει οποιοδήποτε σχόλιο από τον ηθοποιό.

«Σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται ότι στη σκηνή κατά την οποία σημειώθηκε το ατύχημα γινόταν χρήση όπλου, το οποίο φαίνεται ότι εκπυρσοκροτήθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη και πρόσθεσε ότι «οι ντετέκτιβ ερευνούν πώς σημειώθηκε το δυστύχημα αλλά και τι είδους βλήμα εκτοξεύτηκε από το όπλο».

 

To Top