Άλλαξε το format του Τσάμπιονς Λιγκ λόγω κορωνοϊού

Το BCL εξετάζοντας τις οδηγίες του ΠΟΥ αλλά και των υγειονομικών επιτροπών της FIBA, αποφάσισε να αλλάξει, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το format της επόμενης σεζόν. 

Ο λόγος είναι προφανής: Τη δεδομένη στιγμή, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για την κατάσταση που θα επικρατήσει σε κάθε χώρα και τι είδους ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα υπάρξουν.

Η μοιρολατρική αναμονή θα ήταν πολύ πιθανο να οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα και αδυναμία ολοκλήρωσης αγώνας εντός γηπέδου και το BCL δεν θέλει να υπάρξει ούτε ένας αγώνας που θα κριθεί στα χαρτιά και όχι στον αγωνιστικό χώρο.

Για αυτό και σε συμφωνία με τις ομάδες αποφάσισε να δράσει, πριν καν παρουσιαστούν τα προβλήματα.

Φέτος το BCL θα καταγράψει ρεκόρ στον αριθμό των χωρών που θα εκπροσωπηθούν στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης, έτσι αποφασίστηκε η προσαρμογή της κανονικής περιόδου, διαφοροποιώντας το format. Έτσι αντί για 4 όμιλοι των 8 ομάδων, το  BCL θα διεξαχθεί με 8 ομίλους των ομάδων. 

Δράση στο BCL θα υπάρχει κάθε εβδομάδα, όμως κάθε εβδομάδα θα διεξάγονται 4 όμιλοι. Έτσι, κάθε ομάδα θα αγωνίζεται κάθε δύο εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν υπάρξουν παιχνίδια τα οποία δε διεξαχθούν λόγω πανδημίας, θα υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες, ώστε να γίνουν οι αγώνες. 

Ταυτοχρονα, και με δεδομένο ότι ήδη παρατηρούνται προβλήματα σε πρωταθλήματα που έχουν ήδη αρχίσει με αναβολές αγώνων, το νέο format προσφέρει ανοιχτές ημερομηνίες και τα εθνικά πρωταθλήματα, ώστε να οριστούν αγώνες που πιθανώς σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσαν να διεξαχθούν. 

To Top