Άναψε φωτιές ο «ναζιστής» Κόκε της Ατλέτικο!

Σάλο προκάλεσε στην Ισπανία ο πανηγυρισμός του Κόκε της Ατλέτικο Μαδρίτης με ένα ναζιστικό σύμβολο! Ο νεαρός άσος, που έχει το ίδιο προσωνύμιο με τον πρώην αρχηγό του Άρη, φόρεσε εν αγνοία του ένα κασκόλ με σύμβολο των SS, στα επινίκια για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο 20χρονος Χόρχε Ρεσουρεκθιόν Μερόντιο, που είναι πιο γνωστός ως Κόκε, άναψε φωτιές κατά την υποδοχή των «ροχιμπλάνκος» στη Μαδρίτη, αφού είχε τυλιγμένο στο κεφάλι του ένα κασκόλ με τη νεκροκεφαλή «Totenkopf», που αποτελούσε έμβλημα των SS στο Γ’ Ράιχ.

Πρόκειται για ένα σύμβολο που έχει απαγορευτεί από την ΟΥΕΦΑ, αλλά παρόλα αυτά χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Ατλέτικο, τους «Frente Atletico».

Όπως ήταν φυσικό, το συμβάν προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Ισπανία. «Είναι πολύ άσχημη αυτή η εικόνα. Υποθέτουμε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν γνώριζε τι ακριβώς σήμαινε αυτό που φορούσε, αλλά αυτό το συμβάν πρέπει να ευαισθητοποιήσει τους φορείς, ώστε να σταματήσει ο ισπανικός αθλητισμός να συνδέεται με οπαδούς νεοναζί», σχολίασε ο πρόεδρος του ισπανικού Κινήματος κατά της Μισαλλοδοξίας, Εστέμπαν Ιμπάρα.

Μόλις κατάλαβε την… γκάφα του, ο Κόκε έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη μέσω twitter, δηλώνοντας ότι είχε άγνοια: «Αυτό το κασκόλ μου το έδωσε ένας οπαδός, ζητώ συγγνώμη αν σας προσέβαλα. Δεν γνώριζα τι σήμαινε αυτό το σύμβολο και λυπάμαι πολύ αν έθιξα κάποιον».

To Top