«Άνοιξαν οι ουρανοί» σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική, Δ. Μακεδονία – Και σήμερα νεροποντές (video)

Ακραίος καιρός με καταρρακτώδεις βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σάρωσε τη βόρεια Ελλάδα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Στο επίκεντρο του κυκλώνα βρέθηκαν η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική όπου «άνοιξαν οι ουρανοί», ρέματα υπερχείλισαν και έγινα ορμητικοί χείμαρροι, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δρόμοι έγιναν ποτάμια, αυλές σπιτιών και επιχειρήσεις βρέθηκαν κάτω από το νερό.

Νέα νεροποντή τις επόμενες ώρες προβλέπει η μετεωρολογική.

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ:

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται πολύ νερό σε Πιερία και Χαλκιδική, τις πρωινές ώρες θα επηρεαστούν η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Αρκετό νερό αναμένεται την Κυριακή και σε Εύβοια, Αττική και Βοιωτία.

Σκηνές τρόμου έζησε ένας οδηγός όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημα του στην περιοχή Διονυσίου του δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου καλύφθηκε πολύ γρήγορα με λασπόνερα ενώ με τη συνδρομή κλιμακίων της Αντιπεριφέρειας ο οδηγός κατάφερε και βγήκε εγκαίρως από το όχημά του.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Β. Ελλάδα – Δύο φορές το νερό όλου του Ιουνίου σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη

Η κακοκαιρία σάρωσε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Στην Πολίχνη, η ισχυρή βροχόπτωση άρχισε γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Ο χείμαρρος Ξηροπόταμος φούσκωσε. Τα φερτά υλικά έφραξαν γέφυρες και όγκοι νερού παρέσυραν σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ σπίτια πλημμύρισαν.

Οι κάτοικοι ήταν στο πόδι όλη τη νύχτα για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. Η πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις.

Πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα αλλιώς θα υπάρχει αυτή η κατάσταση, τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης.

Υπόγειες διαβάσεις μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται για να βρουν πρόσβαση στην εθνική οδό Μουδανιών. Στον Εύοσμο οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε επιχειρήσεις.

Στο φράγμα της Θέρμης αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όταν μια οδηγός επιχείρησε να περάσει από σημείο που είχε πλημμυρίσει και το όχημα της ακινητοποιήθηκε.

Στα Βασιλικά, δρόμοι πλημμύρισαν ενώ τεράστιοι όγκοι νερού κάλυψαν μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης προκαλώντας ζημιές. Το ρέμα του Ανθεμούντα υπερχείλησε και οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν πολύ μεγάλος και ότι τέτοια νεροποντή είχαν πολλά χρόνια να δουν

Απογοητευτική είναι η εικόνα που άφησαν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές στη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αρκετοί δήμοι μάλιστα ζήτησαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στιγμές τρόμου έζησαν χθες το απόγευμα και οι κάτοικοι στο χωριό Μηλοχώρι Πτολεμαΐδας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια, οδικό δίκτυο και καλλιέργειες.

To Top