«Πυρά» Γκουτσίδη κατά Ταυλαρίδη και Βενέτη: «Ένιωσα σαν να με βίασαν»

«Βόμβες» από τον προπονητή της ΑΕΛ, Παναγιώτη Γκιουτσίδη!

Ο Έλληνας τεχνικός των «βυσσινί» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το νικηφόρο 5-0 επί του Διαγόρα Ρόδου στο Αλκαζάρ για την 30η αγωνιστική της Super League 2, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Στάθη Ταυλαρίδη και του Τάσου Βενέτη, υποστηρίζοντας ότι έχουν την κύρια ευθύνη για την μη επίτευξη του στόχου της ανόδου.

Επιπλέον ο Παναγιώτης Γκιουτσίδης, έκανε λόγο για «πόλεμο» ενώ τόνισε πως ένιωσε σαν να «βιάζουν» τον ίδιο και τους παίκτες του πριν το ματς με τον Πανσερραϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό μίλησα για ανθρώπους που κοιτούσαν μόνο το συμφέρον τους και όχι την ομάδα. Από την αρχή στόχος των τεχνικών διευθυντών ήταν καθαρά να φύγω εγώ, χωρίς να υπολογίζουν αν έκαναν καλό στην ομάδα ή όχι. Κι αυτό από την αρχή της προετοιμασίας… Τουλάχιστον να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, όπως την έχω ζήσει… Το αποκορύφωμα ήταν στις Σέρρες…

Είχα όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω και τον Τάσο (σ.σ. Βενέτη) και τον Στάθη (σ.σ. Ταυλαρίδη), ώστε να γίνουμε καλό team και να κάνουμε πραγματικότητα την άνοδο. Ήμουν ξεκάθαρος, έλεγα αυτό που πίστευα χωρίς φόβο και πάθος κι αυτό φαίνεται δεν άρεσε. Άρχισε λοιπόν ένας πόλεμος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με συμπεριφορές με τις οποίες ήμουν αντίθετος. Ειδικά απ’ όταν χάσαμε 2η αγωνιστική στον ΠΑΟΚ Β 1-0, ξεκίνησε μια κόντρα μεγάλη για να φύγω από την ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Έγιναν τα πάντα για να το καταφέρουν!

Δεν σας κρύβω ότι το γνώριζα αυτό, γιατί έχω φίλους στην Θεσσαλονίκη που μου έλεγαν πως δεν πίστευαν ότι οι τεχνικοί διευθυντές ψάχνουν για άλλον προπονητή. Το έμαθα μετά το ματς στη Φιλιππούπολη με τον Απόλλωνα Λάρισας. Αν θυμάστε, μετά τον ΠΑΟΚ κάναμε σερί νικών και κάθε ματς παίζαμε και καλύτερα. Ξαφνικά, πριν το εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή, έρχεται αυτό το περιβόητο email, που έχετε ακούσει. Κι έγινε το έλα να δεις…

Εκεί που ήμασταν χαρούμενοι με την ομάδα και βλέπαμε να έχει μέλλον, ήρθαν τα πάνω κάτω. με ρωτήσατε τότε γιατί μίλησα για συντριβή και είπα δεν ξέρω, το ψάχνω, αλλά ήξερα. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα παίζαμε καλά, αλλά δεν φανταζόμουν πως θα ήμασταν τόσο κακοί ώστε να απειληθούμε όντως με συντριβή. Τότε ο Γκουτσίδης είχε φύγει απ’ την ομάδα… Κυριακή παίξαμε με τον Ηρακλή, την Τρίτη είχε βγει στα sites το όνομα του νέου προπονητή. Πήρα τον Τάσο, του είπα πως δεν έχω πρόβλημα να φύγω για το καλό της ομάδας, αλλά μου κρύβονταν και το αρνούνταν!

Πάμε λοιπόν να παίξουμε στις Σέρρες. Πραγματικά ένιωσα σα να με βίασαν στο ξενοδοχείο πριν το ματς με τον Πανσερραϊκό. Όχι μόνο εμένα, αλλά και τους παίκτες… Είναι παιδιά στην ηλικία των παιδιών μου… Για φανταστείτε κάποιον να βλέπει τα παιδιά του να τα βιάζουν και να μην μπορεί να κάνει τίποτα… Ήταν τρομακτικό αυτό που έχω ζήσει μαζί με τους παίκτες και κυρίως εκείνους που κατηγορηθήκαν άδικα…

Μίλησαν για αποδείξεις, αποδείξεις, αποδείξεις αυτοί οι άνθρωποι και μετά το ματς κάναμε μια συνάντηση για να δω τις αποδείξεις και να καταλάβω αν έκανα το σωστό ή το λάθος. Εκεί πλέον ένιωσα τόσο λίγος σαν άνθρωπος, γιατί πριν τον αγώνα δεν έκανα αυτό που πραγματικά πίστευα. Να μην πιστέψω δηλαδή κανέναν απ’ αυτούς!

Αυτοί οι κύριοι ενώ πριν το παιχνίδι ωρυόντουσαν για να με πείσουν ότι κάποια παιδιά … καταλαβαίνετε, ξέρετε τι έκαναν όταν ήρθε η ώρα των αποδείξεων; Αντί για αποδείξεις άρχισαν να παίρνουν πίσω όσα έλεγαν και να παίρνουν το μέρος των παικτών… Ένα πράγμα φοβερό… Αντί για αποδείξεις διατύπωναν αμφιβολίες… “Όχι, μπορεί να μην ήταν έτσι” και “είναι καλά παιδιά”… Σκεφτείτε έναν άνθρωπο στη θέση αυτή. Πραγματικά η αποχώρησή μου εκείνο το βράδυ ήταν λύτρωση… Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό…

Ήταν ότι μετά το ματς εκείνο η ομάδα όχι μόνο έχασε, αλλά είχε πολλά θέματα εσωτερικά κι ο Πουλικίδης έγινε ο μανδύας που τα έκρυψε… Η ομάδα έπαιξε με τον ΠΑΟ Β’ χωρίς στόπερ, σ’ ένα ματς που μπορούσε να κερδίσει κι από εκεί και πέρα άρχισε ουσιαστικά να χάνει στοιχεία για να φτάσει σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Αυτή είναι η αλήθεια!

Να ξέρει πλέον κι ο κόσμος τι βίωσε η ομάδα εκείνο το 15νθήμερο, από πριν το ματς με τον Ηρακλή… Ντρέπομαι που δεν έδειξα μεγαλύτερο ανδρισμό και να βάλω τα στήθη μου για να προστατέψω τα παιδιά… Αυτά τα παιδιά που κατηγορήθηκαν τότε κι έπειτα στο ματς με τον Παναθηναϊκό Β ήταν κι αρχηγοί… Τι να σας πω παραπάνω… Ποιός την πληρώνει; Ο προπονητής σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι… Τεχνικοί Διευθυντές το ίδιο… Την πληρώνει ο κόσμος, που αγαπάει αυτή την ομάδα πάρα πολύ και η ίδια η ομάδα… Και φυσικά όσοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις ανάγκες μιας ομάδας… Λοιπόν, είναι καλό να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, αλλά προηγουμένως να κάνουμε αυτοκριτική, να αναλαμβάνουμε ευθύνες και να λέμε την αλήθεια…

Εσείς θα κρίνετε τώρα αν αυτή η κατάσταση επηρέασε και πόσο, ώστε να μπορεί η ομάδα τουλάχιστον να διεκδικήσει ως το τέλος το πρωτάθλημα. Είναι στο χέρι σας να κρίνετε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να βρεθώ face to face με όποιον έχει εμπλακεί και οποιονδήποτε άλλον, για να μου αποδείξουν πως λέω ψέματα!

Το να τα πεις στη συνέχεια και να δημιουργήσεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα όταν η ομάδα ήταν ακόμα μέσα στον στόχο, δεν ήταν σωστό. Έπρεπε όμως να τα πω πριν, όταν συνέβησαν κι αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος. Έπρεπε να τα πω τότε κι όχι μετά, που έφυγα από την ομάδα…».

To Top