Άνω-κάτω με το VAR, «βράζουν» στη Γιουνάιτεντ! (photos)

Χαμό έχει προκαλέσει στην Αγγλία η φάση με το γκολ του Μάτα που δεν μέτρησε στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τη Χάντερσφιλντ, έπειτα από τη… συμβολή του VAR! Stoiximan.gr: Το Τσάμπιονς Λιγκ παίζει ΕΔΩ με εκατοντάδες ειδικά στοιχήματα & πολλές εκπλήξεις!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιανγκ «σέρβιρε» στον Μάτα, ο Ισπανός σκόραρε, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης- έχοντας υποψίες για οφσάιντ- ζήτησε να χρησιμοποιηθεί το περιβόητο πλέον Video Assistant Referee για να πάρει την τελική του απόφαση!

Το στιγμιότυπο, λοιπόν, από το VAR έδειξε πως για ελάχιστα εκατοστά το γόνατο του Μάτα… τον πρόδωσε και έτσι ο διαιτητής αποφάσισε να μην κατοχυρώσει το γκολ, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μάλιστα, ο Ζοσέ Μουρίνιο αμέσως μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης των «κόκκινων διαβόλων» δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη «βοήθεια» που πήρε ο άρχων της αναμέτρησης: «Υπάρχει πρόβλημα και συνέβη σήμερα, το οποίο πηγαίνει ενάντια στο πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα το πρωτόκολλο αναφέρει πως η χρήση πρέπει να γίνεται σε περιπτώσεις που είναι κραυγαλέες! Η συγκεκριμένη όμως δεν ήταν μια ξεκάθαρη φάση, αλλά οριακή», το σχόλιό του!

Tο θέμα πήρε μεγαλύτερη έκταση όταν η βρετανική τηλεόραση παρουσίασε το συγκεκριμένο πλάνο από τις δικές της λήψεις, όπου φαινόταν πως ο Ισπανός μέσος καλυπτόταν! Όπως θα δείτε, όμως, στην παρακάτω φωτογραφία οι γραμμές ήταν… στραβές, συνεπώς κι πάλι κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα τι πραγματικά συνέβη! Εν τέλει η τάξη… αποκαταστάθηκε, όταν στον «αέρα» των Μέσων της χώρας δημοσιεύτηκε το καρέ που είδαν οι διαιτητές (σε ευθεία γραμμή) και δικαιώνει την απόφασή τους!

Δείτε το στιγμιότυπο όπως τη μετέδωσαν στην Αγγλία και όπως το είδε ο διαιτητής στο VAR:

Ουσιαστικά, λοιπόν, το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο το… εάν έπρεπε ή δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Μάτα, αλλά το κατά πόσο οι διαιτητές πρέπει να σταματούν το παιχνίδι για να διαπιστώσουν κάθε επίμαχη φάση μέσω του βίντεο. Πάντως, ο προπονητής της Χάντερσφιλντ, Ντέιβιντ Βάγκνερ, όσο και αν η παραπάνω απόφαση… ευνόησε την ομάδα του, είπε την ειλικρινή του άποψη επισημαίνοντας πως για τον ίδιο η τόσο συστηματική χρήση του VAR κάνει κακό στο άθλημα: «Αυτή η απόφαση δεν μου άρεσε. Ναι, η απόφαση αυτή ήταν υπέρ μας, όμως το βίντεο σκοτώνει τη συγκίνηση του παιχνιδιού. Για αυτό το λόγο δεν μου αρέσει, αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που αποφασίζει».

Πηγή: england365.gr

To Top