slideshow-3

Άρης εναντίον όλων με την μεγάλη απόδραση! Όταν ο Βελώνης λύτρωνε έναν ολόκληρο λαό! (video)

Άρης εναντίον όλων! Όταν ο Βελώνης λύτρωνε έναν ολόκληρο λαό! Ήταν ίσως η πιο ξεχωριστή, σίγουρα η πιο… θρίλερ Πρωτομαγιά, αυτή του 2006, Πρωτομαγιά της… λύτρωσης για τον Άρη!

Γιατί; Επειδή σαν σήμερα 30 Απριλίου σημείωνε την μεγάλη… απόδραση του Άρη από το Αιγάλεω με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Βελώνη και την νίκη επί του Χαϊδαρίου (1-2)! Η επόμενη μέρα, Πρωτομαγιά του 2006 ήταν μια μέρα λύτρωσης, ανακούφισης, ελπίδας που σίγουρα δεν θα ξεχαστεί από κανέναν στην κιτρινόμαυρη οικογένεια.

Με τον Χίτσκοκ να βάζει την… πινελιά του, ο Αρης απέδρασε στις 30 Απριλίου από το Αιγάλεω επικρατώντας του Χαϊδαρίου με 2-1. Νίκη που σηματοδότησε την επιστροφή του Άρη στην Α’ εθνική, κόντρα σε “θεούς και δαίμονες”. Το “χρυσό” γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σημείωσε ο Βελώνης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μέχρι εκείνο το σημείο οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, γνωρίζοντας πως την ίδια ώρα ο Θρασύβουλος είχε εύκολο απόγευμα με αντίπαλο τον Πανηλειακό.

Το παιχνίδι για την Β’ εθνική, ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Αρη. Το Χαϊδάρι μπήκε πιο δυνατά και εκμεταλλεύτηκε το άγχος των φιλοξενούμενων. Στο 18ο λεπτό ο Πετρόπουλος έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους δημιουργώντας αναταραχή στους “κίτρινους” που έβλεπαν την άνοδο να απομακρύνεται απειλητικά.

Στο 36ο λεπτό ο Γκουγκούλιας -ο καλύτερος και πιο δραστήριος παίκτης του Αρη- έφερε το παιχνίδι στα ίσια, δίνοντας το “φιλί” της ζωής στην ομάδα του. Κάπου εκεί το ματς απέκτησε μια “άγρια ομορφιά” αφού ο μεν Αρης τα έπαιζε όλα για όλα για την ανατροπή, ενώ το δε Χαϊδάρι απειλούσε με το 2-1 σε κάθε αντεπίθεση.

Στα τελευταία λεπτά του συγκλονιστικού αγώνα οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν μονότερμα τους γηπεδούχους ψάχνοντας τη λύση στον “γόρδιο δεσμό”. Με βαθιές μπαλιές και σέντρες, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου προσπαθούσε να παραβιάσει την εστία του Χαϊδαρίου αλλά το γκολ δεν ερχόταν και η θηλιά στο λαιμό έσφιγγε.

Σαν μικρό παιδί πανηγύρισε μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο τεχνικός του Αρη χάθηκε στις αγκαλιές των παικτών του και του κόσμου που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν σταμάτησε να μοιράζει… φιλάκια. Τελικά, η λύτρωση ήρθε στο 91ο λεπτό με την “χρυσή αλλαγή” του “αλενατόρε”. Ο Βελώνης βρέθηκε στο σωστό σημείο τη κατάλληλη στιγμή και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαίδαρίου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μπριάκου βρήκε τους παίκτες και τον κόσμο του Αρη να πανηγυρίζουν έξαλλα ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά “ανεβάζει” τον Αρη στην Α’Εθνική.

To Top