“Άρης και Γ’ εθνική δεν συμβιβάζεται”

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Νικήτας Ματθαίου τόνισε πως είναι αδιανόητο να χάσει την περιουσία του εξαιτίας κάποιων που έγιναν πλούσιοι εις βάρος των “κίτρινων” και τόνισε πως θα κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους έχουν δημιουργήσει χρέη στην ομάδα και έχουν κάνει κακοδιαχείριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για το τι έγινε στον ανακριτή: “Υπάρχει αυτή η ιστορία που αφορά όλους του Ερασιτεχνικούς συλλόγους, όπως το ίδιο πρόβλημα έχει ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός η ΑΕΚ και όλοι οι Α.Σ δηλαδή. Τα τιμολόγια που αυτά είναι υπερτιμολογημένα και τα θεώρησαν εικονικά αλλά βγήκε νόμος από το κράτος πως όποιος έχει τιμολόγια εικονικά μπορεί να τα περαιώσει. Έτσι βάλαν την θηλιά στους ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Σαν να μου δώσει κάποιος μια χορηγία 10.000 χιλ. ευρώ εικονική και να βγει ένας νόμος του κράτους πως μπορεί να τα περαιώσει. Έτσι όποιος είναι επαγγελματίας πήγε και τα περαίωσε και ξαφνικά το μπαλάκι έπεσε στο Ερασιτεχνικό σύλλογο σαν λήπτης εικονικού τιμολογίου. Τώρα προσπαθούμε να αποδείξουμε πως η μύγα δεν είναι ελέφαντας. Για εμάς δεν είναι εικονικά. Με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις ξεπερνάν το 30.000.000 εκκ ευρώ. Ακούνε όλοι όμως το ποσό και λένε φάγανε και όλα αυτά. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Όταν κάποιος δίνει μια χορηγία και παίρνει ένα τιμολόγιο ακόμα και όταν ο ερασιτέχνης έχει να πάρει χρόνια χορηγία από το κράτος για τα αθλήματα τότε αναγκάζονται οι έφοροι που λέγονται και πρόεδροι των τμημάτων να πλησιάζουν τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους που αθλούνται. Κάθε σύλλογος είναι μια κυψέλη που μαζεύει παιδία και τα μαθαίνει να αθλούνται, τι σημαίνει ήττα νίκη και πώς να είναι σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Να μην μπλέξουν με πάρκα και ουσίες. Αυτά όμως το κράτος τα αγνοεί. Εγώ πήγα στην  ανακρίτρια την εξήγησα πως έχουν τα θέματα, είναι η δεύτερη φορά που πάω. Εγώ για τον καιρό που καλούμαι η κύρια απασχόληση μου ήταν στην ΠΑΕ γιατί συμπίπτει με το γεγονός της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 44 όταν πέντε μέρες την βδομάδα ήμουν στην Αθήνα. Αυτό τώρα πρέπει να το δει το δικαστήριο. Εγώ πιστεύω στην Ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύω θα το ξεπεράσουμε”.

Για το που βρίσκεται το θέμα στην ΠΑΕ: “Προχθές πήγα στην ΠΑΕ γιατί κατέθεσε την ανάκληση πληρεξουσίων την οποία κατέθεσε η Κοινωνία Μελών για το ποσοστό που με ενδιαφέρει. Τα άτομα του Ερασιτέχνη είμαστε οι θεματοφύλακες των μετοχών αυτών άρα και του συλλόγου. Όλοι οι θεματοφύλακες είναι Αρειανοί γνήσιοι. Δεν μπορεί να αφήσει τις μετοχές να πάνε στράφι όταν ακούει ότι ο Άρης θα πάει να παίξει στην Γ’ εθνική και ότι κοστολογείται με1.000.000 ευρώ και ότι θα μπούνε έμμισθοι για να γίνει η δουλειά. Αν είναι να δώσει 1.000.000  ευρώ ας πάει να πάρει τον Αχιλλέα Τριανδρίας χωρίς να υποτιμάω την ομάδα η κάποια άλλη χαμηλότερου βεληνεκούς. Όταν πας να πάρεις ένας ποδοσφαιριστή από μια ερασιτεχνική σου ζητάνε 200.000 ευρώ. Για να κάνεις μια 20αδα θες 1.000.000 ευρώ. Για αυτό τον λόγο επειδή κινδυνεύουμε και επειδή βλέπω πως ίσως να μην μπορούμε να παίξουμε στην Β’ εθνική. Εκτός από τις αστικές ευθύνες που έχω εγώ για γιατί έχω 12 ακίνητα δεσμευμένα με το άρθρο 44 παρόλο που στην θητεία μου έχουν πληρωθεί όλα τα χρέη της ομάδας. Είναι 75.000 ευρώ και 780.000  με τον νόμο του Ορφανού. Η ΑΕΚ εξασφάλισε 2.500.000 τηλεοπτικά. Αν ο κ. Στεφανίδης πετύχει κάποιες συμφωνίες μαζί με τα έσοδα της Β’ εθνικής ο Άρης με ένα ποσό 4.000.000 – 5.000.000 ευρώ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό στην Β’ εθνική και να πετύχει και την οικονομική του εξυγίανση. Ο Άρης μπορεί να πάρει από τα τηλεοπτικά 1.500.000 ευρώ και αν βρει και μια χορηγία πάμε στα 3.000.000 ευρώ. Είναι μια εταιρεία που όλη την έχουμε ακούσει και είναι πρόθυμη να πληρώσει τετραετή συνεργασία. Μαζί με τα εισιτήρια τα διαρκείας και κάποια άλλα τα 5.000.000 ευρώ μαζεύονται. Μπορεί να μεσολαβήσει και η μεταγραφή κάποιου παίκτη. Τα λεφτά μαζεύονται. Ο Άρης μπορεί να είναι Β’ εθνική και να έχει και “σολντ αουτ” σε κάθε παιχνίδι. Λυπάμαι με κάποιους Αρειανούς και σχολιάζουν την κίνηση που κάνω εγώ και έχω και έννομο συμφέρον. Θέλω να προστατέψω την ομάδα μου. Κανένας δεν λέει θα πάω την ομάδα Γ’ εθνική και να μην προστατέψω τους πρώην παράγοντες. Να βγαίνει ο καθένας στο διαδίκτυο και να λέει αν θες έλα στην Γ.Σ έχουμε να γελάσουμε πολύ. Αυτοί που το λένε αυτό είναι ανθρωπάκια. Εγώ θέλω να διαφυλάξω την ομάδα μου και τα δικά μου. Νοείται κανείς τον Άρη με αυτό τον κόσμο να παίζει Γ’ εθνική”;

Για το τι θα κάνει αν η ομάδα πάει στην Γ΄εθνική: “Εγώ είμαι υποχρεωμένος να διασφαλίσω τα συμφέροντα μου. Τώρα αν είναι τριτανακοπή η οτιδήποτε άλλο θα γίνει μετά από συμβουλές των νομικών συμβούλων μου. Έχω δικαίωμα να κάνω οτιδήποτε γιατί είμαι ο μόνος πρόεδρος που εξυγίανε την ΠΑΕ και από 35.000.000 ευρώ πήγε στα 5.000.000 ευρώ με βάση το άρθρο 44 και είμαι ο μόνος πρόεδρος που δεν άφησε καρτέλα ούτε ένα ευρώ στην ομάδα. Όλοι οι μεγάλοι ιδιοκτήτες έχουν καρτέλες. Από εκεί και πέρα εγώ και το εισιτήριο μου πλήρωνα όταν πήγαινα στην αποστολή και το ξενοδοχείο και το φαγητό μου και δεν άφησαν ευρώ καρτέλα. Θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα να πέσει η ομάδα Γ’ εθνική και να καταστραφώ κιόλας; Είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν θα αφήσω κανέναν να μου λέει αυτό το επιχείρημα. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα”.

Για τις νομικές ενέργειες που θα κάνει: “Δεν μίλησα για μηνύσεις. Η τριτανακοπή είναι νομικό συμβάν. Κανείς όμως δεν μπορεί να παίζει μαζί μου. Σήμερα μιλάμε για τον Άρη αλλά και σε αυτό το σημείο τον έφτασαν κάποιοι και όχι εγώ. Μόλις εξυγιάνθηκε η ομάδα εγώ στους τρεισήμισι μήνες έφυγα γιατί νόμιζα πως το πρόβλημα είχε λυθεί. Δεν πρέπει εγώ να υποστώ καμία βλάβη αν κάποιοι έκανα κακοδιαχείριση και αν θέλουν την ομάδα να την κάνουν μαγαζί τους και να την πάρουν για 1.000.000 ευρώ. Απορώ με τον κόσμο του Άρη που ορισμένοι ταυτίζονται με αυτή την  άποψη. Ο λαός του Άρη είναι περήφανος. Αν θέλει θα κάνει “σολντ άουτ” σε κάθε αγώνα. Θα γίνει μια συνέλευση, ίσως ακουστούν και άλλες προτάσεις αλλά  Άρης και Γ’ εθνική δεν συμβιβάζεται.  Μπορεί να είναι και άλλες προτάσεις. Εγώ είμαι ένας Αρειανός που στηρίζει όποια διοίκηση χρειαστεί. Έχω θα προσπαθήσω να προσφέρω. Αυτό ο κόσμος το έχει παρεξηγήσει. Όχι την μία είναι “Σκορδικός” και ο κ. Αλεξανδρής με είχε πει σκυλάκι του Σκόρδα. Εγώ είμαι ο Νικήτας Ματθαίου δηλωμένος Αρειανός. Αν συμπίπτουν τα συμφέροντα τα δικά μου με τις αστικές ευθύνες του Λάμπρου Σκόρδα είναι άλλο. Οι καταστάσεις και οι περιστάσεις αλλάζουν σε μια ανώνυμη εταιρεία.  Σε μια ανώνυμη εταιρεία μπορεί ο διευθυντής πωλήσεων, η γραμματεία η οτιδήποτε άλλο να αντικατασταθεί. Το άσπρο μπορεί να γίνει μαύρο και το αντίθετο. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια το κίτρινο γίνεται μαύρο και το αντίστροφο γιατί αυτό μας αφορά”.

Για το αν θα κατεβάσει ο Λάμπρος Σκόρδας ψηφοδέλτιο: “Αυτό δεν το γνωρίζω”.

Για τις άλλες προτάσεις που μπορεί να υπάρξουν: ” Μπορεί ο κ. Στεφανίδης να κατεβάσει μια πρόταση βιώσιμη για την Β’ εθνική και να γίνει και η εξυγίανση. Υπάρχει και η πρόταση Γαλανού. Μπορεί να έρθει και κάποιος άλλος.Εγώ αντιμετωπίζω τόσο προβλήματα και προσπαθώ να παρακολουθώ και τα τεκταινόμενα στον Άρη. Από εκεί και πέρα επειδή είναι 12 ακίνητα στην μέση, εγώ προσέφερε στον Άρη, τον βοήθησαν και κάποιοι έχουν σχέδιο να καταστρέψουν εμένα Υποβαθμίζοντας την ομάδα να παίξει στην Γ’ εθνική. Όποιο τον επιχειρήσει θα βρει ένα βουνό. Πρώτα τον κόσμο του Άρη και μετά εμένα”.

Για το αν εμπιστεύεται τον Στεφανίδη: ”Αν με πείσει με αυτά που θα πει στην συνέλευση γιατί να μην τον εμπιστευτώ. Αν εξασφαλίσει τον Άρη βιώσιμο στην Β’ εθνική και μπορεί να πληρώνει τις ρυθμίσεις και τις υποχρεώσεις του γιατί να μην τον εμπιστευτώ. Να βασιστούμε όμως σε πραγματικότητες. Όποιος αναφερθεί σε χορηγίες και χρήματα να τις εμφανίσει. Να πάμε πάλι στο φαινόμενο Ηλιάδη που πήρε το 60%  και βγήκε πρόεδρος με το “θα”. Τώρα δεν υπάρχει το “θα” αλλά η πραγματικότητα. Όταν ήρθε ο Ηλιάδης τον Οκτώβριο, παραμονές Αγίου Δημητρίου είχα πει το εξής: ” Να γίνει μια σωστή προσπάθεια προσεγμένη για να μην πάρουμε τα κομπιουτεράκια από τον Φεβρουάριο”. Το είχα προβλέψει γιατί δεν είχα δει τις χορηγίες. Ένας άνθρωπος που υπόσχεται χορηγίες και δεν φαίνεται στο πάνελ των προπονητών και δεν εισρέει χρήμα είναι ύποπτο για να μην πω ανύπαρκτο.  Έχω ζήσει από μικρό παιδί στο γήπεδο και πρέπει να πάρω τα μέτρα μου. Αν κινδυνεύω θα στραφώ εναντίον όλων που έκαναν την κακοδιαχείριση. Να τιμωρηθούν όσοι έβγαλαν πλούτο στην πλάτη του Άρη και από εκεί και περά να διασφαλίσω τα συμφέροντα μου. Να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κατά την δική μου περίοδο δεν ήταν τίποτα απλήρωτο και ήρθε και εξυγίανση”.

Για το αν θα πάει και κατά του Σκόρδα: Θα πάω βάση του πορίσματος. Όποιος βάση του πορίσματος έκανε κακό στον Άρη έχω την ηθική υποχρέωση στην οικογένεια μου στον εαυτό μου και στον Άρη να κάνω τις μηνύσεις μου. Να κινηθώ νομικά εναντίον των ανθρώπων που έφεραν τον ιστορικό σύλλογο σε αυτή την θέση. Μπορεί να λένε οι διοικήσεις από το 2004 αλλά τα ονόματα είναι τα ίδια και ανακυκλώνονται. Ας ψάξουν να δούνε τι έγινε από το 2006 και μετά και ειδικά την περίοδο 2009-2011 που λείπουν 3.800.000 ευρώ χωρίς παραστατικά. Η ιστορία έχει μεγάλο βάθος. Θα δούμε τελικά ποιος θα ζημιωθεί και θα έχει ποινικές και αστικές ευθύνες. Η δικαιοσύνη θα κάνει ότι πρέπει να κάνει. Σε ένα χωράφι πάει ένας και βάζει το πάσαλο του 12 μέτρα στο χωράφι του γείτονα του και έρχεται ο γείτονας και τον καθαρίζει. Θα ανεχτώ εγώ να με κάνει κριτική όταν δεν έχω ζημιώσει αυτή την ομάδα και βάση πορίσματος  και βάση οικονομικών στοιχείων και βάση ότι δεν έχω αφήσει ένα ευρώ στην ομάδα μέσα σε καρτέλα. Θα ανεχτώ που την κακοδιαχείριση κάποιων που λείπουν χρήματα χωρίς παραστατικά που χάσανε υποθέσεις και γίνανε ότι γίνανε; Θα αφήσω να καταστραφεί η οικογένεια μου επειδή κάποιοι απέκτησαν πλούτο στην πλάτη του Άρη και έχουν υποστήριξη κάποιων ηλιθίων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Στηρίζουν κάποια άτομα και τους έχουν στο απειρόμετρο ενώ είναι υπεύθυνοι για αυτά που συμβαίνουν. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου δεν φοβάσαι κανέναν. Εγώ από την ομάδα μου αισθάνομαι πληγωμένος και προδομένος. Σαν Αρειανός προσέφερα. Κάποιοι απέκτησαν πλούτο εις βάρος του Άρη και εγώ θα χάσω την περιουσία που είχα πριν μπω στον Άρη; Την περιουσία που είχα από τον πατέρα μου και έφτιαξα από την δουλειά μου; Δεν γίνονται αυτά. Το κουβάρι θα ξετυλιχτεί και θα πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”.

Για το να θα πάει στην συνέλευση: “Φυσικά και θα πάω και ας παίρνω μηνύματα από αυτούς τους ηλιθίους που λένε να πάω για να γελάσουν. Δεν τους υπολογίζω και δεν τους φοβάμαι κιόλας. Η αλήθεια και το δίκιο είναι με το μέρος μου. Δεν μπορώ να έρχομαι σε ένα μαγαζί να το ξεχρεώνω, να αποκτάει εμπορική δύναμη, να του αλλάξω προφίλ και να χάσω την περιουσία μου; Αυτό δεν γίνεται. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αν δεν έγιναν κατανοητά αυτά που είπα επειδή είμαι συγχυσμένος. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί ο Άρης να βρεθεί στην Β’, θα κάνει ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και θα επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ όπου ανήκει”.

To Top