Άρης και στην καρδιά του Λονδίνου, γιατί ο Άρης είναι παντού! (photostory)

Ο Άρης είναι παντού! Ακόμη και στην καρδιά του Λονδίνου, ακόμη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου το βλέμμα όλου του πλανήτη ήταν στραμμένο στην αγγλική πρωτεύουσα η κιτρινόμαυρη φλόγα έκαιγε και εκεί. Γιατί Άρης είναι παντού! 

 

Γράφουν:

Τάσος Πακλατζής,

Νίκος Καραγιώργης

Στην πύλη του Ολυμπιακού πάρκου του Λονδίνου, στο ανατολικό κομμάτι της Βρετανικής μητρόπολης, δεσπόζει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης. Οι Άγγλοι αναβάθμισαν στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, την ανατολική πλευρά της πόλης, ένα κομμάτι μέχρι πρότινος υποβαθμισμένο από την συγκέντρωση των κατώτερων κοινωνικά στρωμάτων και κυρίως των μειονοτήτων που ζουν άλλωστε σε όλη τη Μ. Βρετανία.

Πριν από μερικά χρόνια είχαμε βρεθεί στο Ανατολικό κομμάτι της πόλης, συγκεκριμένα στο Upton Park έδρα της West Ham. Η πρώτη εντύπωση –τότε-από την περιοχή η χειρότερη, με την μυρωδιά από τις βαριές ινδικές γεύσεις των υπαίθριων μεζεδοπωλείων να σε συνοδεύει σε κάθε σου κίνηση. Αυτή η πλευρά απείχε πολύ οπτικά από το υπόλοιπο χλιδάτο Λονδίνο…

Το Apton Park, λοιπόν, απέχει μόλις δυο στάσεις και το West Ham μια από τις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού πάρκου, ένας χώρος που μέχρι πριν από δυο χρόνια δεν ήταν τίποτα άλλο από βαλτότοπος με σκουπίδια. Σήμερα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Δισεκατομμύρια στερλίνες δαπανήθηκαν προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιοχή. Η προσπάθεια έχει στεφτεί με επιτυχία, οι κατασκευές γυαλιού-ατσαλιού πληθαίνουν,  ή καλύτερα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Στο σημείο αυτό, στην είσοδο των εγκαταστάσεων –δίπλα στο Ολυμπιακό χωρίο- χτίσθηκε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στης Ευρώπης, το Westfield Stratford City. Στο τεράστιο αυτό πραγματικά εμπορικό κέντρο στο οποίο λειτουργούν περισσότερα από 300 εμπορικά καταστήματα, υπάρχει μια ελληνική επιχείρηση, το ψητοπωλείο  Oil & Oregano.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει απασχολήσει τα ελληνικά μίντια με ρεπορτάζ που προβλήθηκαν σχετικά με την υλοποίηση της ιδέας να μπουν οι γεύσεις της χώρας μας στην καθημερινότητα των Άγγλων. Μέχρις εδώ όλα καλά.

Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων η παρουσία των Ελλήνων πολλαπλασιάστηκε. Από το  Oil & Oregano περνούσαν καθημερινά δεκάδες συμπατριώτες μας, μέλη της ελληνικής αποστολής, απεσταλμένοι δημοσιογράφοι και απλοί φίλαθλοι.

Στην πρώτη δική μας επίσκεψη η έκπληξη ήταν μεγάλη. Ο υπεύθυνος του καταστήματος Βασίλης Πιπέρης μας υποδέχτηκε εγκάρδια, μιλώντας μας από τη πρώτη στιγμή για τον Άρη. Βρισκόμενος στο Λονδίνο μακριά από την αγαπημένη του ομάδα θέλησε να μάθει τις τελευταίες εξελίξεις για τα δρώμενα στην ομάδα της καρδιάς του!

Η κουβέντα μας συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και φυσικά οι συναντήσεις μας ήταν σχεδόν καθημερινές στο διάστημα της παραμονής μας στο Λονδίνο. Ο Βασίλης Πιπέρης δεν αποχωρίζεται ποτέ τα λάβαρα του συλλόγου, όπως και τις φανέλες του Άρη που έχει φέρει από την Ελλάδα. Στο κατάστημα επίσης εργάζονται δυο ακόμα φίλοι του Άρη, οι οποίοι δημιούργησαν την ανάλογη …ατμόσφαιρα την ώρα της φωτογράφησης προς τα έκπληκτα μάτια των Άγγλων και ξένων θαμώνων του μαγαζιού.

Γιατί απλά ο Άρης είναι παντού…

Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες του… κιτρινόμαυρου Έλληνα που μεγαλουργεί στο Λονδίνο με τη φανέλα του Άρη στο… κιτρινόμαυρο εστιατόριο:

To Top