ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άρης – Κηφισιά: Στο πρωτάθλημα ελέγχει πλήρως την κατάσταση, με 5 νίκες σε 6 αγώνες

Άρης και Κηφισιά κοντράρονται για πρώτη φορά σε πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι κίτρινοι έχουν βιώσει δύο αποκλεισμούς στο Κύπελλο από την αθηναϊκή ομάδα, αλλά στο πρωτάθλημα ελέγχουν πλήρως την κατάσταση με πέντε νίκες σε έξι αγώνες.

Ο ΕΣΑΚΕ στο αφιέρωμά του για την σειρά του Άρη με την Κηφισιά αναφέρει: “Διανύοντας την τρίτη της σεζόν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ η Κηφισιά ετοιμάζεται για τη δεύτερη παρουσία της στα πλέι οφ και πάλι με μειονέκτημα έδρας κόντρα σε ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως πριν δύο χρόνια με τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης έχει πάρει τον… αέρα του αντιπάλου του μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των πρώτων αγώνων τους.

Για το Κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 2012-13 όταν ήταν ακόμη ομάδα της Α2, η Κηφισιά νίκησε και απέκλεισε τον αντίπαλο της με το εμφατικό 81-60 στο Ζηρίνειο (Καράμπουλας 21 – Πελεκάνος 15), τον έφερε σε δύσκολη θέση μέσα στη Θεσσαλονίκη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την περίοδο 2013-14 (67-65 Γκίκας 17 – Κρόκερ 25) και τον νίκησε στο ματς του δεύτερου γύρου με 81-74 στην έδρα της (Τσαλδάρης 18 – Μούρτος 14).

Έκτοτε όμως ο Άρης άλλοτε πιο εύκολα, άλλοτε πιο δύσκολα έκανε το απόλυτο αφού «σκούπισε» την Κηφισιά τόσο πέρυσι όσο και φέτος για την κανονική περίοδο μετρώντας δηλαδή τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στα παιχνίδια που έδωσαν φέτος οι δύο ομάδες, ο Άρης επικράτησε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με 81-68 στη Θεσσαλονίκη (Ουάιτ 19 – Λόουερι 15) και σαφώς πιο δύσκολα στην Κηφισιά με 67-65 (Ουότερ 17 – Χογκ 8π, 15ρ.).

Σε σύνολο λοιπόν έξι αγώνων Πρωταθλήματος, οι «κίτρινοι» μετρούν πέντε νίκες επί του αντιπάλους τους τον οποίο θα πρέπει να ξεπεράσουν ώστε να βρεθούν στην 4άδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη στα τελευταία πέντε χρόνια”.

To Top