ΑΠΟΨΕΙΣ

Άρης με προοπτική! Τις προκρίσεις και τις επιτυχίες τις κάνεις εύκολες μόνο εσύ στο γήπεδο…

Ο Άρης συμπληρώνει είκοσι μέρες προετοιμασίας, έδωσε τέσσερα φιλικά πάει για το πέμπτο με τον Βόλο, μέσα σε ένα -για μια ακόμη φορά- θολό τοπίο σε ότι αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος. Έγινε κουραστικός, αποτρεπτικός ο πόλεμος των μεγαλοσυμφερόντων, εκείνων που καθημερινά βάζουν πιο βαθιά το μαχαίρι στις πληγές του ελληνικού ποδοσφαίρου, τινάζοντας στον αέρα την έναρξη της λίγκας, αλλά ας μείνουμε προς το παρόν εδώ… Άλλο είναι το θέμα μας.

Στον Άρη που χτίζεται για μια δημιουργική σεζόν επιτυχιών και διακρίσεων, αλλά κυρίως για μια χρονιά-αφετηρία ώστε να έχει μια πορεία σταθερή με προοπτική χρόνων, τα πρώτα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά:

1. Ο Χαριστέας χαρακτήρισε εύστοχα τον Ιούλιο τον “μήνα του Καρυπίδη”, γιατί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κατάφερε -όχι στα λόγια- να κάνει την υπέρβαση, ξεπληρώνοντας παλιές αμαρτίες. Ένα ποσό πάνω από 1.000.000 ευρώ, που δεν περισσεύει σε κανέναν, απορροφήθηκε για τα ban κι αυτό ήταν σίγουρα, η πρώτη ηχηρή πράξη από τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού Άρη για το τι θέλει να κάνει στην συνέχεια. Και ειδικά μετά την απώλεια πάνω από 2.000.000 ευρώ από την καραντίνα και τα άδεια γήπεδα στα έξι πιο εμπορικά ματς της σεζόν.

2. Οι ανανεώσεις και μεταγραφές που έγιναν στην πορεία, μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικά περιβάλλον, έδειξαν ότι ο Άρης είχε σχέδιο (Χαριστέας-Ένινγκ και συνεργάτες) και χρήματα-αποφασιστικότητα (Καρυπίδης) για την δημιουργία της νέας ομάδας.

3. Αγωνιστικά πια, ο Άρης του Ένινγκ δείχνει να έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Η προτίμηση στο 4-3-3 με ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά, αξιοποίηση των πλάγιων μπακ και συνεχές τρέξιμο σε όλους τους χώρους καταγράφεται στα φιλικά με πολύ ενδιαφέρον, αν και φαίνεται μια δικαιολογημένη αναμονή να βρεθεί η αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ο Λόπεθ δείχνει ότι έχει δρόμο μπροστά του για να φτάσει στα επίπεδα που θέλει η ομάδα, ο Μάνος ξεκίνησε, αλλά ψάχνει κι αυτός ακόμη τον δρόμο του. Μεμονωμένα κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το ζητούμενο είναι να ενταχθούν κι αυτοί στην γενικότερη λογική της ομάδας/

4. Οι εργασίες στο Κλεάνθης Βικελίδης και στο Νέο Ρύσιο, καθώς και το αναμενόμενο λίφτινγκ στην μπουτίκ, είναι στην λογική όσων έχουμε καταγράψει πολλές φορές: οργάνωση και “παιχνίδι” και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Με αυτά τα μηνύματα, ο Άρης ετοιμάζεται να ριχθεί στην μάχη της Ευρώπης. Ο στόχος έχει ήδη καταγραφεί: είσοδος στους ομίλους του Europa League. Το πρώτο εμπόδιο έδωσε “τροφή” για να… αναστενάξει το διαδίκτυο. Η Κόλος Κοβαλίβκα είναι θεωρητικά ο πιο βατός αντίπαλος από τους άλλους δυο που ήταν υποψήφιοι: Τότεναμ, Χάποελ Μπερ Σεβά. Καλή η καζούρα, επιβάλλεται πολλές φορές σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, όπου τα προβλήματα και οι… μάσκες μας έκλεψαν το χαμόγελο, αλλά…

Ήδη αρκετοί κοιτούν ποιος θα είναι ο επόμενος, κάνουν προγνωστικά και αναλύσεις. Καμία κλήρωση δεν είναι εύκολη. Κανένας αντίπαλος της… πλάκας. Θυμηθείτε το κάζο της Σλάβεν Μπελούπο. Δεν είναι και πολύ μακρινό. Η σκληρή εμπειρία αναφέρει κάτι το πολύ απλό: Τις προκρίσεις και τις επιτυχίες τις κάνεις εύκολες μόνο εσύ στο γήπεδο… Είτε στο γήπεδο με το χορτάρι, είτε σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο. Εκεί είναι ο καθρέπτης και ο Άρης δείχνει έτοιμος να τον κοιτάξει στα μάτια και να προχωρήσει με επιτυχία!

 

 

 

To Top