ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κύπελλο Ανδρών: Αρχή με Ιωνικός-Άρης, δύο προκρίσεις και στους “8” στο Παλέ με Προμηθέα Πατρών

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Κύπελλο Ανδρών της νέας σεζόν στο μπάσκετ, με τον Άρη να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ιωνικό Νικαίας στην β΄φάση του θεσμού.

Εφόσον προκριθούν οι κιτρινόμαυροι, τότε θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των, Κολοσσό Ρόδου και τον αντίπαλό του, που δεν έχει ακόμα προκύψει στο Παλέ. Στα προημιτελικά αντίπαλος θα είναι ο Προμηθέας Πατρών και πάλι στο Παλέ.

Η ροή του Κυπέλλου:

Υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις φέτος, με κυριότερη αυτή στο Κύπελλο Ανδρών, όπου θα συμμετέχουν μόνο ομάδες της Α1 και Α2 (και όχι της Β’ Εθνικής). Στην πρώτη φάση θα συμμετέχουν οι 16 από τις 17 ομάδες της Α2 (μία θα περάσει απευθείας στη Β’ Φάση), ανάμεσά τους και η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού. Από τους αγώνες στις 13 και 16 Σεπτεμβρίου θα προκύψουν τέσσερις ομάδες που θα παίξουν στη Β’ Φάση μαζί με την ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνος και τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-13 της Α1, δηλαδή Ηρακλή, Λάρισα, Κολοσσό, Ιωνικό, Ρέθυμνο, Πανιώνιο και Άρη. Η πρώτη αγωνιστική της Β’ Φάσης θα γίνει στις 20/9 και θα περιλαμβάνει έξι αγώνες, η δεύτερη στις 23/9 θα έχει τρεις αγώνες και η τρίτη έναν αγώνα, με μία ομάδα να περνά χωρίς αγώνα στα προημιτελικά. Εκεί, στη φάση των «8», μπαίνουν οι δύο ομάδες που επιβίωσαν από Α’ και Β’ Φάση και συναντούν τους έξι πρώτους της Α1, σε ματς που θα γίνουν 11 Νοεμβρίου. Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν 10 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 14 του μήνα. Οι αγώνες σε κάθε φάση είναι νοκ άουτ, με τις ομάδες από μικρότερη κατηγορία να είναι γηπεδούχοι.

To Top