Άρης, μπάσκετ και βιολί οι αγάπες του Χρήστου Γαλιλαία!

Φωτογράφιση με το βιολί στο ένα χέρι και τη μπάλα μπάσκετ στο άλλο μέσα στο Αλεξάνρειο έκανε ο Χρήστος Γαλιλαίας, μέλος της νέας διοίκησης της ΚΑΕ Άρης, μιλώντας για τις δύο μεγάλες του αγάπες.

Η συνέντευξη του Χρήστου Γαλιλαία δόθηκε στην εφημερίδα “Goal”:

“Αν ο Χρήστος Γαλιλαίας χειρίζεται τα διοικητικά θέματα της ΚΑΕ Αρης με τον ίδιο βιρτουόζικο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το βιολί του, με το οποίο μαγεύει τα πλήθη ανά τον κόσμο, τότε είναι βέβαιο ότι σύντομα ο μπασκετικός Αρης θα επανέλθει στα επίπεδα που θέλει να τον βλέπει ο κόσμος του.

Μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα μουσικής του πανεπιστημίου Georgia State University στην Αtlanta των ΗΠΑ, όπου είναι και επικεφαλής του τμήματος των εγχόρδων.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει συνεργασίες με διεθνούς φήμης μουσικούς (Δημήτρης Σγούρος, Leos Svarowsky, Ilarion Ionescu Galati, Loris Tjeknavorjan, Angel Stankov, Ovidiu Balan κ.ά.). Το βιολί και ο Αρης είναι οι δυο μεγάλες αγάπες του Χρήστου Γαλιλαία, νέου μέλους του ΔΣ της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ…

«Ο Αρης και το βιολί είναι οι δυο μεγάλες μου αγάπες. Η μουσική με έχει ορίσει ως άνθρωπο, το ίδιο έχει κάνει όμως και ο Αρης. Πώς να ξεχάσω ότι στα μαθητικά μου χρόνια σηκωνόμουν στις 5 το πρωί για να μελετήσω βιολί πριν πάω στο σχολείο γιατί μετά έπρεπε να τρέξω στο γήπεδο για τον αγώνα;

Είναι πράγματα που έχουν στιγματίσει τη ζωή μου. Ολα αυτά τα χρόνια είτε βρισκόμουν στην Ελλάδα είτε όχι είχα πάντα το διαρκείας μου στο μπάσκετ, πάντα προσπαθώ να οργανώσω το πρόγραμμά μου ανάλογα με τα ματς του Αρη και πληγώνομαι όταν αναγκάζομαι να λείπω από σπουδαία παιχνίδια. Στην Αμερική έχω δημιουργήσει ένα δίκτυο φίλων του Αρη, συζητάμε, προβληματιζόμαστε, ανταλλάσσουμε απόψεις. Θα εντυπωσιαστείτε από το εκτόπισμα που έχει αυτή η ομάδα».

Οσο για την παρουσία του στο ΔΣ της ΚΑΕ: «Αποτελεί κορυφαία, ύψιστη τιμή, τεράστια ευθύνη η παρουσία μου σε αυτή τη διοίκηση Πρωτοδικείου. Είναι δύσκολα τα πράγματα, η ενασχόλησή μας έχει να κάνει κατά 80% με οικονομικά θέματα. Με διακανονισμούς, κατασχέσεις, δόσεις Ωρες ώρες αναρωτιέμαι αν βρίσκομαι σε ομάδα μπάσκετ ή σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Είμαι αισιόδοξος όμως. Εχει γίνει μια ιεράρχηση προτεραιοτήτων, πιστεύουμε πολύ στη γιγάντωση του Aris Golden Club.

Είμαι υπέρ της εφαρμογής ενός πενταετούς πλάνου στο αγωνιστικό, πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα ο Αρης, να στηρίξει δικά του παιδιά, να μην είναι βάση μισθοφόρων, να μη χρειάζεται να αλλάζει κάθε χρόνο 12 παίκτες. Θέλουμε τον Αρη ψηλά, η 3η θέση δεν μου λέει τίποτα, χρειάζεται όμως προγραμματισμός, όταν διαπιστώνεις ότι μετά από 2 χρονιές στην Ευρωλίγκα έχεις αυτά τα χρέη αναρωτιέσαι: Εκανες καλό ή κακό στην ομάδα;».

 

To Top