ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Άρης να γουστάρεις με δυο γκολ… ζωγραφιά και νέα νίκη (2-0)

Ο Άρης με νέα μεστή εμφάνιση επικράτησε με 2-0 στον πλαστικό τάπητα του «Καρς Τζινς Στάντιον» της Ντε Χάαγκ στο τρίτο του φιλικό προετοιμασίας, με δυο γκολ… ζωγραφιά από τους Ντιγκινί και Διαμαντόπουλο! 

Απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο από τους τρεις στα μέχρι τώρα φιλικά σε Βέλγιο και Ολλανδία και μάλιστα θεωρητικά πανέτοιμο για το πρωτάθλημα της χώρας του που ξεκινάει σε μια βδομάδα, ο Άρης είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όπου θα μπορούσε να σκοράρει τουλάχιστον μια φορά με τον Ναζλίδη κι ένα εξαιρετικό δεύτερο 45λεπτο, όπου επικράτησε στο τερέν και πήρε την νίκη με μια πειστική εμφάνιση, γεμίζοντας πολλές υποσχέσεις τον κόσμο της ομάδας!

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Άρης κράτησε το μηδέν στην άμυνα και με εξαίρεση κάποιες αμυντικές ολιγωρίες στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα!

Με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και κεντρικό δίδυμο τους Βελέθ, Δεληζήση και στον πάγκο τον Σόουζα ξεκίνησε την ενδεκάδα του ‘Αρη ο Πάκο Ερέρα.

Παιχνίδι κέντρου στο ξεκίνημα του, ο Άρης είχε την κατοχή και προσπάθησε να βρει κενούς χώρους. Σε δυο περιπτώσεις κατάφερε με τον Ναζλίδη να βρεθεί σε σημείο βολής στο 25’ και στο 29’, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Βέβαια στην φάση του 29’ οι κίτρινοι ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο πάνω στον επιθετικό της ομάδας.

Οι Ολλανδοί βρήκαν μπροστά και ζήτησαν το γκολ, θέλοντας να εκμεταλλευτούν στιγμές αδράνειας στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας. Στο 36’ ο Κουέστα με εξαιρετική διπλή απόκρουση κράτησε το μηδέν και ο Άρης θα μπορούσε να είχε φύγει με γκολ στα αποδυτήρια, όταν στο 45’+5’ ο Ματίγια σημάδεψε από απευθείας φάουλ το κάθετο δοκάρι!

Το πρώτο ημίχρονο με πέντε λεπτά καθυστέρηση, μια και στο 40’ ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι εξαιτίας της έντασης που επικράτησε ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων, μετά την αδικαιολόγητη εριστικότητα των Ολλανδών.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επικράτησε στον αγωνιστικό χώρο. Δημιούργησε ευκαιρίες και πέτυχε δυο γκολ για Όσκαρ. Στο 57’ ο Ντιγκινί εκτέλεσε με δυνατό σουτ τον αντίπαλο τερματοφύλακα στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «γάμα» της εστίας (0-1) και στο 72’ ο Διαμαντόπουλος με… κυνικό τρόπο μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Σε αυτό το δεύτερο μέρος και παρά τις πολλές αλλαγές, ο Άρης απειλήθηκε ελάχιστα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ολλανδοί αποδοκίμασαν τους παίκτες της Ντεν Χάαγκ!

Οι συνθέσεις:

ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ: Γκρούθτουιζεν, Μπεούγκελσντάϊκ, Κάνον, Μπέκερ, Μέιερς (31’ Κάιπερς), Ίμερς, Μπάκερ, Ελ Καγιατί, Πόλεϊ, Φάλκενμπουργκ, Λορένζεν

ΑΡΗΣ: Κουέστα (46’ Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης (69’ Τζανακάκης), Βελέθ (59’ Σόουζα), Δεληζήσης (76′ Μπακαλιάννης), Μπάσαν (65’ Παυλίδης), Ντιγκινί (66΄Μιλούνοβιτς), Ναζλίδης, Κολάσο (76’ Σταμπουλίδης), Γκαρσία (76′ Μπακουτσής), Ματίγια (56’ Ιντζόγλου), Βαλεριάνος (59’ Μενέντεθ)

To Top