ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης… πέντε αστέρων, ξεμπούκωσε με Πάλμα… χάρμα (5-0)

Με πρωταγωνιστή τον Λούις Πάλμα που πέτυχε τρία γκολ, ο Άρης επιβλήθηκε της Λαμίας με 5-0 σε πραγματοποιώντας ταυτόχρονα μία εξαιρετική εμφάνιση που την έψαχνε καιρό. Φαμπιάνο και Γκρέι οι δυο άλλοι σκόρερ.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι με τη Λαμία, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και είχαν ευκαιρίες να ανεβάσουν και άλλο το δείκτη του σκορ, με μια μεσοεπιθετική γραμμή που… πετούσε φωτιές.

Το σκορ για τον Άρη άνοιξε ο Φαμπιάνο στο 17ο λεπτό και από εκεί και πέρα ο Πάλμα πήρε το… όπλο του, με χατ τρικ στο 33′ στο 36′ και στο 58′. Όμως το σκορ δεν έμεινε εκεί καθώς ο Γκρέι στο 90 με ωραίο σουτ έβαλε και τη δική του πινελιά για το εμφατικό 5-0

ΜΕ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Ο Άλαν Πάρντιου ξεκίνησε την αναμέτρηση με εκπλήξεις τόσο στο σύστημα όσο και στα πρόσωπα. Συγκεκριμένα ο Βρετανός τεχνικός επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τους Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού και Πίρσμαν. Στη μεσαία γραμμή τους Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία και λίγο μπροστά τους τον Μάνου Γκαρθία με  δεξιά τον Μαντσίνι και αριστερά τον Πάλμα ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Ζερβίνιο.

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να πάρουν από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Είχαν την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό με τον Μαντσίνι, ενώ από εκεί και έπειτα και μέχρι το 16ο λεπτό, έπαιζαν τη Λαμία στο μισό γήπεδο φτάνοντας με ευκολία έξω από την περιοχή του Σαράνοφ, χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί μέχρι εκείνο το λεπτό.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ… ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ

Στο 17ο λεπτό ο Άρης κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Ο Πάλμα εκτέλεσε το κόρνερ, πήρε πάλι την μπάλα και με ωραία σέντρα βρήκε τον Φαμπιάνο που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το γκολ του Βραζιλιάνου πανηγυρίστηκε από τους παίκτες του Άρη με μια τεράστια αγκαλιά, όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

ΜΕ 10 Η ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΜΑ ΠΗΡΕ ΤΟ… ΟΠΛΟ ΤΟΥ

Στο 20ο λεπτό η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπεχαράνο. Ο ποδοσφαιριστής, έκανε σκληρό φάουλ στον Πάλμα, δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, όμως στη συνέχεια εξύβρισε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο που του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα και με παίκτη λιγότερο η Λαμία είχε πολλά αμυντικά προβλήματα με τον Άρη να χάνει πολλές ευκαιρίες, με Ζεβίνιο και Μάνου Γκαρθία κυρίως, αλλά να βάζει και δύο γκολ με σκόρερ και στα δύο τον Λουίς Πάλμα.

Στο 33′ ο Ζερβίνιο με υπέροχη ατομική ενέργεια, απελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Κορνέζου, πάσαρε στον Παλμα με τον τελευταίο να γράφει με σουτ το 2-0 για τον Άρη.

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 36′ ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα έβαλε ένα ακόμη γκολ αυτή τη φορά μετά από πάσα του Πίρσμαν, ο οποίος διεκδίκησε την μπάλα και την κέρδισε.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΜΠΙΑΝΟ, ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Στο 38΄ ο Άρης θα μπορούσε να διευρύνει κι άλλο το σκορ με τον Φαμπιάνο, όμως η κεφαλιά του Βραζιλιάνου μετά από κόρνερ του Μαντσίνι, αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Σαράνοφ. Στο 42΄η Λαμία είχε την πρώτη της ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στην περιοχή και ο Ετέμπο προσπαθώντας να αποκρούσει λίγο έλειψε να βάλει αυτογκολ για την ομάδα του. Η μπάλα όμως χτύπησε στο δοκάρι με τον Κουέστα να την στέλνει στη συνέχεια κόρνερ, απομακρύνοντας και τον κίνδυνο.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΦΑΜΠΙΑΝΟ, ΧΑΤ ΤΡΙΚ Ο ΠΑΛΜΑ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης είχε δοκάρι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 50′, ο Φαμπιάνο έγινε κάτοχος της μπάλας όμως το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι του Σαράνοφ. Ότι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος, το πέτυχε ο Πάλμα 8 λεπτά αργότερα. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση ο Μαντσίνι έκανε την ασίστ στον Πάλμα που χωρίς κοντρόλ έπιασε το σουτ νικώντας τον Σαράνοφ για το 4-0, με τον Ονδουριανό να κάνει ταυτόχρονα χατ τρικ.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΓΚΡΕΙ ΚΑΙ 5-0

Στο 90ο λεπτό ο Αντρέ Γκρέι που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καμάτσο είχε μοναδική ευκαιρία να διευρύνει κι άλλο το δείκτη του σκορ όμως το σουτ του πέρασε έξω απο την εστία του εξουδετερωμένου Σαράνοφ.

 

 

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (64′ Ντιόπ), Ζερβίνιο (64′ Καμάτσο), Μαντσίνι (64′ Γκρέι), Μάνου Γκαρθία, Πάλμα

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Saranov, Σαραμαντάς, Adejo, Γιακουμάκης, De Vincenti, Slivka, David Simon, Bejarano, Τσιλούλης, Askovski, Κορνέζος

Διατητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Δημήτρης Μαυρούδης

4ος διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης

VAR: Βασίλης Φωτιάς, Μωυσιάδης

To Top