Άρης – Παλέρμο 0-1: Η άμυνα πάει καλά, θα φτιάξει και η επίθεση

Ο Άρης έχασε από την Παλέρμο με σκορ 1-0, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 8′ με χτύπημα πέναλτι του αρχηγού της ιταλικής ομάδας, Φαμπρίτσιο Μίκολι, στον αγώνα που έκλεισε το triangonale στο Μάλλες. Οι κίτρινοι ανασταλτικά λειτουργούν πολύ καλά, δύσκολα δημιουργούνται ευκαιρίες στην εστία τους, όμως μεσοεπιθετικά φάνηκε και σήμερα η έλλειψη δημιουργικότητας.

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του Άρη. Δεν φτιάχνει παιχνίδι ακόμα. Ίσως γιατί ακόμα οι παίκτες δεν έχουν μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, ίσως γιατί απουσιάζουν παίκτες “κλειδιά” για το μεσοεπιθετικό κομμάτι (οι δύο μεταγραφές άνω των 24 ετών θα είναι σε τέτοιες θέσεις), όπως ο Γιαννιώτας ή ακόμα και ο… Κατίδης (αν πειστεί να μείνει).

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα η Παλέρμο έδειξε σαφώς ανώτερη μέσα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, έκανε το γκολ έστω κι από πέναλτι, είχε και άλλη μια ευκαιρία με τον Ίλιτσιτς στο 17′, αλλά από εκεί και πέρα ο Άρης δεν απειλήθηκε.

Προσπάθησε να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο από το κέντρο και μπροστά, όμως δεν τα κατάφερε. Καλύτερη στιγμή για τους κίτρινους ένα σουτ του Γκέσιου στο 40′ μετά από κόρνερ που κέρδισε η ομάδα, χωρίς πάντως να απειληθεί άμεσα η εστία της Παλέρμο.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ασλανίδης, Γιαννίτσης (26′ Νταμαρλής), Οικονομόπουλος, Παπαστεριανός, Τριανταφυλλάκος, Καπετάνος (18′ Ρένια), Καζναφέρης (19′ Κανούλας), Γκέσιος.

ΠΑΛΕΡΜΟ: Ουϊτζάνι, Πιζάνο, Τσέτο, Μουνιόζ, Μαντοβάνι, Μπέρτολο, Ντονάτι, Κούρτιτς, Μπριένζα, Ίλιτσιτς, Μίκολι.

 

To Top