Άρης – ΠΑΟ (19.00): Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ο Άρης ξεκινάει τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με τον πιο δύσκολο αγώνα, κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται απόψε (19.00) στο Αλεξάνδρειο στο… μέσο του Γολγοθά του Γενάρη. Οι κίτρινοι προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό, που έχασαν μετά τις γιορτές και θέλουν αν μη τι άλλο να παρουσιάσουν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Οδηγός για το σημερινό παιχνίδι θα είναι το παιχνίδι του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό. Τότε που οι περισσότεροι έπαιξαν στο όριο των δυνατοτήτων τους, κάποιοι άλλοι το ξεπέρασαν και ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα “τρελό” τρίποντο του Σπανούλη, το ριπλέι και τη διαιτησία για να φύγει νικητής από το Παλέ.

Ο Άρης και τότε προερχόταν από αγώνες στους οποίους δεν είχε βρει ρυθμό, όπως και τώρα. Οι κίτρινοι παρουσιάζουν προβλήματα, σε άμυνα και επίθεση, το τελευταίο διάστημα και σε αυτό παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχουν τραυματίες και απουσίες σημαντικές.

Σήμερα, ο Αλεξανδρής μπορεί να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, αλλά δεν τους έχει ετοιμοπόλεμους. Οι Μπόγρης, Μαυραειδής και Τσαλδάρης βρίσκονται στο τελικό στάδιο των αποθεραπειών τους, αλλά είχαν χάσει προπονήσεις και βγήκαν από τον ρυθμό τους. Βέβαια, ο Μπόγρης ήταν θετικότατος κόντρα στο Περιστέρι, όμως ακόμα θέλει χρόνο για να παρουσιάσει πλήρως το ταλέντο του στο παρκέ. Ο Ρον Ντέιβις προπονήθηκε χθες, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος να προσφέρει και ίσως δεν χρησιμοποιηθεί από τον Αλεξανδρή. Ο Παναθηναϊκός έρχεται πλήρης στο Παλέ, αφού “μπήκαν” κανονικά και οι Στράτος Περπέρογλου και Κώστας Τσαρτσαρής.

Το σημερινό παιχνίδι είναι το πρώτο από πέντε “καυτά” παιχνίδια που έχει ο Άρης ως το τέλος του μήνα. Ακολουθεί η Κίμκι εντός, ο Κολοσσός και η Ντόνετσκ εκτός και κλείνει με τη Βιλερμπάν στο Παλέ. Είναι αγώνες που σήμερα παίζουν καλύτερα από τον Άρη, αλλά ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει ότι οι κίτρινοι δεν μπορούν να τα κερδίσουν.

To Top