ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρωμα EURO, άρωμα Άρη! Γκάμα, Ντουάρτε, Ματίγια και Μπουσέ σε… εθνικό επίπεδο!

Ημέρα EURO 2020 η σημερινή λοιπόν… 24 ευρωπαϊκές ομάδες ρίχνονται στην μάχη με στόχο την διάκριση στην 2η μεγαλύτερη διοργάνωση χωρών μετά το Μουντιάλ.

Σέντρα στο πρώτο ματς της διοργάνωσης θα έχουμε στις 22:00 στο Ολίμπικο της Ρώμης, εκεί που η Ιταλία υποδέχεται την Τουρκία. Εδώ να τονίσουμε πως το όνομα της διοργάνωσης δεν άλλαξε για εμπορικούς λόγους και παρέμεινε ως “EURO 2020” ενώ διανύουμε το καλοκαίρι του 2021.

Μέσα σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός… δεν θα μπορούσε να λείπει και κιτρινόμαυρο χρώμα! Έμμεσα βέβαια. Τι εννοούμε; Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία είναι χώρες που ο Άρης προτιμά σχεδόν κάθε μεταγραφική περίοδο γι αυτό και στο υπάρχον ρόστερ υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπου έχουνε φορέσει τα χρώματα της εθνικής τους ομάδας και δεν είναι άλλοι από τους… Γκάμα, Ματίγια, Μπουσέ και Ντουάρτε!

Πιο αναλυτικά, ο ηγέτης των κιτρινόμαυρων, Μπρούνο Γκάμα έγινε διεθνής με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας Κ21 τον Μάρτιο του 2008 όπου και πραγματοποίησε 5 συμμετοχές. Νωρίτερα είχε παραστάσεις από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες ενώ είχε βρεθεί και στην Ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας το 2009 σκοράροντας στην 1η του συμμετοχή. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 85 αγώνες με το εθνόσημο (μικρές εθνικές) βρίσκοντας δίχτυα 29 φορές.

Μάλιστα κρατάει μέχρι και σήμερα ένα ρεκόρ ως ο 3ος νεότερος παίχτης της εθνικής Πορτογαλίας που κάνει ντεμπούτο στην Κ16 αφού ο τότε προπονητής Αντόνιο Βιολάντε τον… έριξε στα βαθιά από νωρίς δίνοντας του την ευκαιρία να ντεμπουτάρει μόλις στα 14 του χρόνια.

Πάμε τώρα στον Ισπανό της παρέας… Χαβιέ Ματίγια ο οποίος έχει και αυτός εμπειρίες με το εθνόσημο της χώρας του όπου και θεωρούταν τα τότε χρόνια ως το μεγάλο prospect της Ισπανίας αλλά οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν κατά καιρούς δεν τον άφησαν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να κάνει παγκόσμιου κλάσης καριέρα. Μια συμμετοχή έχει καταγράψει με την εθνική του ομάδα Κ21 όπου και αγωνίστηκε για 15 λεπτά στην νικηφόρα αναμέτρηση της Ισπανίας κόντρα στην Πολωνία με 2-0.

Ο 3ος της παρέας και όπως όλα δείχνουν… φευγάτος από τον Άρη είναι ο Ζακαρί Μπουσέ που έχει μετρήσει αρκετές συμμετοχές με τις μικρές εθνικές της Γαλλίας. Με την Κ21 των «τρικολόρ» έχει βρεθεί 6 φορές κάτω από τα δοκάρια ενώ κράτησε μάλιστα και 4 φορές ανέπαφη την εστία. Συνολικά έχει 44 συμμετοχές με όλες τις εθνικές ομάδες ενώ 26 από αυτές δεν έχει δεχτεί τέρμα.

Ο Λέριν Ντουάρτε κλείνει το κλειστό club των εν ενεργεία παιχτών του Άρη που έχουν συμμετοχές με το εθνόσημο και οι χώρες τους αναμένεται να πρωταγωνιστούν στην φετινή διοργάνωση του EURO 2020. Ο Ολλανδός μέσος που η σχέση του με τον Άρη πέρασε από “χίλια κύματα ” έχει ίσως την σημαντικότερη διάκριση και από τους τρεις μιας και είναι ο μόνος που έχει κληθεί σε αντρική εθνική ομάδα. Ο 30χρονος μπορεί να μην έχει μετρήσει λεπτά συμμετοχής σε επίσημο αγώνα στο ενεργητικό του αλλά η κλήση του και μόνο είναι αξιοσέβαστη.

Συμμετοχές (10) βέβαια έχει πραγματοποιήσει με την Κ21 των Ολλανδών όπου έχει σκοράρει και ένα γκολ.

Επιμέλεια: Γιώργος Καζαντζίδης

 

To Top