Άστον Βίλα: Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ με… 200.000.000 ευρώ στη τσέπη!

Η Άστον Βίλα ένα χρόνο μετά τον χαμένο τελικό από τη Φούλαμ, επικράτησε με 2-1 της Ντέρμπι Κάουντι και μετά από τρία χρόνια επιστρέφει στην Premier League μαζί με το απίθανο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ένα χρόνο μετά τον χαμένο τελικό από την Φουλάμ η Άστον Βίλα με νέο προπονητή τον Ντιν Σμιθ ξαναβρέθηκε στο Wembley, και κέρδισε μια θέση στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, έπειτα από 3 χρόνια και τον υποβιβασμό της στο «Old Trafford».

Στο πρώτο μέρος του μεγάλου τελικού η Άστον Βίλα ήταν πολύ καλύτερη από την Ντέρμπι του Φρανκ Λάμπαρντ, που αμυνόταν και είχε απλά ένα σουτ στην εστία με τον Μάουντ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «χωριάτες» ήρθε στο 7ο λεπτό με τον αρχηγό, Τζακ Γκρίλις,  να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Οι ΜακΓκιν, Ελ Γκάζι και Άμπραχαμ ταλαιπώρησαν την άμυνα της Ντέρμπι ωστόσο, οι παίκτες του Σμιθ ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Η πίεση της Βίλα απέδωσε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου καθώς ο αρκετά κινητικός, Ελ Γκάζι, μετά από εξαιρετική σέντρα του Ελ Μοχαμαντί με ωραία κεφαλιά – ψαράκι έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους έπεσε αρκετό ξύλο και μέχρι το 59ο λεπτό δεν υπήρχε κάποια ευκαιρία στην αναμέτρηση.

Η Άστον Βίλα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 59′ όταν ο Ρος έκανε τραγική έξοδο μετά από σουτ του Ελ Γκαζί που κόντραρε με τον ΜακΓκίν να βάζει απλά το κεφάλι του και να γράφει το 2-0.

Στη συνέχεια ο Φρανκ Λάμπραρντ έκανε αλλαγές με την Ντέρμπι να πιέζει ασφυκτικά την Βίλα και μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, στο 81ο λεπτό ο Μάριοτ, με βολίδα μέσα από την περιοχή μείωσε. Τα «κριάρια» συνέχισαν να πιέζουν όμως, δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Έτσι η Άστον Βίλα του Ντιν Σμιθ, μετά από τρία χρόνια και έναν χαμένο τελικό ανόδου βρίσκεται πάλι στην Premier League με 200 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της!

Οι συνθέσεις:

Αστον Βίλα (Σμιθ): Στιρ, Ελ Μοχαμαντί, Μινγκς (86′ Χάουζ), Τέιλορ, Χουριάνε, ΜακΤζιν, Αντόμα (73′ Γκριν), Γκρίλις, Ελ Γκάζι, Αμπραχαμ

Ντέρμπι (Λάμπαρντ): Ρόος, Κίοχ, Μπογκλ, Τόμορι, Κόουλ, Χάντλστοουν (63′ Μάριοτ), Τζόνσον, Γουίλσον, Μάουντ, Λόρενς (73′ Τζόζεφσουν), Μπένετ (69′ Γουάγκχορν)

To Top