Η ευκαιρία που χάθηκε και το κόστος της αγωνιστικής αδράνειας στην διακοπή

Το τόνισε στις δηλώσεις του που ακολούθησαν το παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά και στην ομιλία τους προς τους ποδοσφαιριστές του την επόμενη μέρα. Χθες έγινε ακόμα πιο φανερό με την απόδοση όσων ήρθαν από τον πάγκο και ξεκίνησαν ως βασικοί.

Ο Πάουλο Κάμπος είναι προπονητής που με την μέχρι τώρα πορεία του στον Άρη δεν ψάχνει ελαφρυντικά για να δικαιολογήσει μία μέτρια ή κακή μέρα της ομάδας. Γνωρίζει, όμως, από πρώτο χέρι πως η αγωνιστική αδράνεια την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος και ιδίως η μη τέλεση φιλικών παιχνιδιών είχε άσχημη επίδραση στην απόδοση της ομάδας.

Ο σχεδιασμός του Κάμπος προέβλεπε την διεξαγωγή τριών φιλικών παιχνιδιών, στα οποία θα έδινε χρόνο συμμετοχής στα νεαρότερα σε ηλικία παιδιά, ώστε να βρουν ρυθμό και να είναι πιο έτοιμα σε μία περίσταση σαν την χθεσινή.Οι διοικητικές όμως εξελίξεις δεν του επέτρεψαν να ακολουθήσει τον αρχικό προγραμματισμό.

Οι επτά νεαροί που χρησιμοποιήθηκαν χθες (εξαιρουμένου του Ρένια) είχαν να αγωνιστούν σε συνθήκες αγώνα (έστω φιλικού) από τις 10 Δεκεμβρίου, όταν ο Άρης αντιμετώπισε στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό και πάλι για τον θεσμό του Κυπέλλου. Το κίνητρο χθες για τους ίδιους ήταν μεγάλο, όμως άφησαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πετάξει μέσα από τα χέρια τους.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογείται η χθεσινή τους απόδοση, ότι κι αν προηγήθηκε. Όφειλαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, αρχικά για τον εαυτό τους κι έπειτα για τον προπονητή τους όποιο κι αν ήταν στη συνέχεια το τελικό αποτέλεσμα…

To Top