ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άχρωμος και άνευρος ο Άρης, ήττα (3-0) με κατεβασμένα τα χέρια

Στοπ στο σερί νικών του Άρη, αφού οι κιτρινόμαυροι γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” με 3-0 για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Ο Άρης δεν έδειξε καλό πρόσωπο, είχε πρόβλημα τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας, όσο και στην τελική προσπάθεια, με τον Ολυμπιακό να βάζει ένα γκολ στο πρώτο και δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνει τελικά τους τρεις βαθμούς της νίκης και τους κιτρινόμαυρους να επιστρέφουν από την Αθήνα με άδεια αλλά και… κατεβασμένα τα χέρια.

Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν στο 6ο λεπτό ο Ελ Κααμπί, στο 60′ ο Ποτένσε και στο 89′ ο Καρβάλιο, με τον Κουέστα να αποκρούει και πέναλτι στο 41ο λεπτό.

ΜΙΝΙ ΡΟΤΕΪΣΟΝ ΑΠΟ ΜΑΝΤΖΙΟ

Σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λαμία o Άκης Μάντζιος προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, δίνοντας φανέλα βασικού σε Ρόουζ, Μοντόγια, Βερστράτε και Σαβέριο.

Συγκεκριμένα ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάτζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια. Στα χαφ οι Ζουλ, Βερστράτε, με λίγο πιο μπροστά τους τον Νταρίντα. Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο ξεκίνησαν στις πτέρυγες με επιθετικό τον Μορόν.

ΚΡΥΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στον Άρη.Ο Μορόν άνοιξε προς τον Οντουμπάτζιο στα δεξιά, εκείνος πάτησε περιοχή, σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Τζολάκη.

Στο 6ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. . Ο Φορτούνης από τα δεξιά έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, ο Ελ Κααμπί κινήθηκε μεταξύ των δύο αμυντικών του Άρη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΕΒΓΑΛΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Στο 39′ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Γιόβετιτς τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος ανατράπηκε από τον Μπράμπετς με τον διαιτητή να σφυρίζει το πέναλτι. Ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να εκτελέσει α λα Πανένκα, ο Κουέστα έμεινε όρθιος και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΑΡΗΣ, ΤΟ 2-0 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για τον Άρη. Ο Φαμπιάνο πέρασε στη θέση του Ρόουζ, ο Μάνου Γκαρθία στη θέση του Ζουλ και ο Σαμόρα αντί του Σαβέριο.

Στο 55′ ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ποντένσε από τα αριστερά βρήκε στον χώρο τον Γιόβετιτς, ο οποίος εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, με τον Κουέστα να αποκρούει.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας στην αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Έσε από τα αριστερά έδωσε στον Γιόβετιτς, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε έξω από την περιοχή, σημάδεψε τη γωνία του Κουέστα και έκανε το 2-0.

ΤΟ 3-0 ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Κι ενώ τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κυλούσαν διαδικαστικά, ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ.  Ο Ρίτσαρντς από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, με τον Καρβάλιο να πλασάρει για το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο, Έσε, Φορτούνης (71′ Μασούρας), Ποντένσε (71′ Μάρτινς), Γιόβετιτς (82′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (82′ Ελ Αραμπί)

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ (46′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (46′ Μάνου Γκαρθία), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ (78′ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σαβέριο (46 Σαμόρα), Μορόν (67′ Ανσαριφάρντ)

Διαιτητής: Ερίκ Βατελιέ

Βοηθοί: Χικάμ Ζακράμ, Αλέξις Ογκέρ

VAR: Μπενουά Μιλό, AVAR: Πολυχρόνης Κωστάρας.

 

To Top