ΜΠΑΣΚΕΤ

Έβαλε τις βάσεις, τσεκάρει τις δυνάμεις του ο Άρης

Μέσα από ένα απαιτητικό πρόγραμμα προετοιμασίας με εννέα μέρες παραμονής στην Καστοριά και -κατά βάση τρίωρες- προπονήσεις υψηλών και έντονων ρυθμών, ο Άρης έβαλε τις βάσεις του για τη νέα σεζόν.

Στο γήπεδο του Άργους Ορεστικού, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων», ο Βαγγέλης Αγγέλου προσπάθησε να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο κατανοητά τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία που θέλει να έχουν οι παίκτες του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

«Κάποιος για να είναι σε μας πρέπει να έχει τα πέντε στοιχεία της φιλοσοφίας του μπάσκετ: Να παίζει άμυνα, να παίρνει ριμπάουντ, να μην κάνει λάθη, να έχει την έξτρα πάσα και να παίρνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το σουτ. Γενικά, πλέον το μπάσκετ παίζεται στην άμυνα και στο τρίποντο» είχε εξηγήσει ο προπονητής του Άρη στη μεγάλη του συνέντευξη στο PRESSARIS.

Έχοντας τοποθετήσει αυτές τις βασικές αρχές στο παιχνίδι της ομάδας, ο κόουτς Αγγέλου θα δει επί του πρακτέου πως μπορούν να εφαρμοστούν μέσα από μια δυάδα πολύ δυνατών φιλικών αγώνων. Σήμερα στις 13.30 ο Άρης αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και μετά από τρεις μέρες (Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου) παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Πήλιο.

Σε αυτά τα δύο φιλικά υψηλής δυσκολίας το προπονητικό τιμ θα τσεκάρει τις δυνάμεις της ομάδας, βλέποντας τι δουλεύει καλά, αλλά κυρίως παρατηρώντας τις αδυναμίες που θα παρουσιαστούν. Και σαφώς απέναντι σε αντιπάλους τέτοιας δυναμικότητας θα είναι αρκετές αυτές που θα αναδειχθούν.

Στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι να εντοπίσει τα μειονεκτήματα της ομάδας και σε συνεργασία με τους παίκτες να δουλέψουν πάνω σε αυτά στο χρονικό διάστημα που θα απομένει, προκειμένου ο Άρης να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στην έναρξη των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται πως το πρώτο παιχνίδι της σεζόν είναι αυτό της 20ης Σεπτεμβρίου στη Γεωργία απέναντι στη Διναμό Τιφλίδας.

To Top