ΜΠΑΣΚΕΤ

Έβγαζε… φωτιές η περιφέρεια, πέτυχε τους… 69 από τους 97 πόντους

Η περιφέρεια έκανε τη διαφορά για τον Άρη στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό, με τους παίκτες, που αγωνίζονται σε αυτή, να πετυχαίνει τους 69 από τους από 97 πόντους της ομάδας.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος (26 π.), ο Τζέι Ντι Νότε (24 π.) και ο Μήτρου-Λονγκ (15 π.) ήταν οι τρεις σωματοφύλακες της έκτης νίκης του Άρη στο πρωτάθλημα (ο Νετζήπογλου σημείωσε τρεις πόντους και ο Σχίζας έναν για να συμπληρωθούν οι 69 πόντοι), με τον Τσεβέζ Γκούντγουιν, να προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις μέσα στη ρακέτα.

Οι “κίτρινοι” αντιμετώπισαν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας μόλις 26 πόντους (12 στο πρώτο δεκάλεπτο και 14 στο δεύτερο), αλλά στο δεύτερο μέρος ακολούθησε ξέσπασμα, με 53 πόντους στο υπόλοιπο εικοσάλεπτο της κανονικής διάρκειας και 18 στην παράταση, που μεταφράζονται σε 71 πόντους σε 25 λεπτά!

Τολιόπουλος, Νότε και Μήτρου-Λονγκ απέδωσαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους παρασύροντας και τους υπόλοιπους, σε μια πολύ εμφάνιση στο δεύτερο κομμάτι του ματς, όπου κρίθηκαν τα πάντα.

Ο Μήτρου-Λονγκ ήταν παίκτης-κλειδί για να μπορέσει ο Άρης να φύγει νικητής από τη Νίκαια, πλαισιώνοντας τους Τολιόπουλο και Νότε στην περιφερειακή γραμμή. Ο ομογενής γκαρντ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στα κιτρινόμαυρα, μετρώντας 15 πόντους (2/5 βολές, 2/5 δπ., 3/6 τρίποντα, έδωσε οκτώ ασίστ, πήρε τέσσερα ριμπάουντ και είχε ακόμη ένα κλέψιμο και πέντε λάθη σε 36:32. Ο Ελληνοκαναδός αποδεικνύεται μια ακόμη πολύ καλή επιλογή του Γιάννη Καστρίτη κι έχει ενταχθεί αρμονικά στο υπόλοιπο σύνολο, δίνοντας σημαντικές λύσεις.

To Top