ΜΠΑΣΚΕΤ

Της αμύνης τα παιδιά… Απίστευτο ρεκόρ με 18 κλεψίματα για τον Άρη!

Τα 18 κλεψίματα, που έκαναν οι παίκτες του Άρη χθες κόντρα στον Ιωνικό, εκτός από μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της Basket League, είναι ένα ακόμη δείγμα του μαχητικού πνεύματος, το οποίο διακατέχει αυτή την ομάδα.

Η άμυνα είναι θέμα θέλησης και διάθεσης κι αυτό το γκρουπ παικτών έχει αποδείξει αρκετές φορές φέτος ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία, που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί μια ομάδα refuse to lose (αρνείται να χάσει στα ελληνικά). Μια ομάδα, που δεν τα παρατά ποτέ και η οποία δεν εγκαταλείπει ποτέ τη μάχη.

Αυτό συνέβη και χθες στο κλειστό του Πλάτωνα, όταν βρέθηκαν οι “κίτρινοι” να χάνουν με διαφορά εννέα πόντων (74-65 στο 37’). Δεν πτοήθηκαν, ανατρέποντας την κατάσταση και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, με επιμέρους σκορ 14-5, στο τελευταίο τρίλεπτο της κανονικής διάρκειας.

Ο Άρης δέχθηκε 90 πόντους, σε 45 λεπτά, 11,5 παραπάνω από τον μέσο όρο του (78,44 ανά ματς), αλλά όταν χρειάστηκε βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία, κλέβοντας αρκετές φορές την μπάλα (18 τον αριθμό) και μέσα απ’ αυτό βρήκε ρυθμό στην επίθεση, σκοράροντας 71 πόντους σε 25 λεπτά (δεύτερο ημίχρονο και παράταση).

To Top