ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

«Έβγαλε» ειδήσεις η γ.σ. του Ερασιτέχνη: «Τέλος ο Άρης FM, μόνο Έλληνες παίκτες στο βόλεϊ» (photos)

Πολλές και σημαντικές ειδήσεις, όπως η πικρή παραδοχή ότι ο «Άρης FM» δεν μπορεί να ξαναλειτουργήσει, αλλά και ότι η ανδρική ομάδα βόλεϊ θα στελεχωθεί αποκλειστικά από Έλληνες παίκτες, επιφύλασσε η τακτική γενική συνέλευση του ΑΣ Άρης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (28/06) στο κλειστό της Θύρας 3. Το PRESSARIS ήταν εκεί και σας μεταφέρει τις αλήθειες που ειπώθηκαν, για το μέλλον του Ερασιτέχνη και όχι μόνο…

Στη γενική συνέλευση, στην οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, έδωσαν το «παρών» 34 τακτικά μέλη. Στους παρευρισκομένους δεν συμπεριλαμβανόταν κάποιος εκπρόσωπος της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ. Από πλευράς της τελευταίας, οι Λευτέρης Αρβανίτης και Θόδωρος Εμμανουηλίδης απουσίασαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ απών για προσωπικούς λόγους ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΑΣ, Κώστας Ευθυμιάδης.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι πριν την έναρξη της συνέλευσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλκέτα Παναγούλια.

Στο ξεκίνημα, ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, έκανε μία αναφορά στην αγωνιστική χρονιά που πέρασε, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις επιτυχίες των τμημάτων της κολύμβησης, με κορυφαία αυτή του Άρη Γρηγοριάδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν, όπως και σε εκείνες του στίβου.

Λίγο αργότερα, αναφερόμενος στον «Άρης FM», ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι δυστυχώς έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους για την επίσημη φωνή του συλλόγου: «Ξεκίνησε μία προσπάθεια με ενθουσιασμό, αλλά δυστυχώς είχε άσχημη κατάληξη. Θεωρώ ότι ακολουθήθηκε μία λανθασμένη οικονομική πολιτική και φτάσαμε στο σημείο το ραδιόφωνο να μην έχει έσοδα και να το χρηματοδοτεί ο σύλλογος. Δυστυχώς, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η ραδιοφωνική συχνότητα του Άρη δεν θα μπορεί να εκπέμπει από εδώ και πέρα».

Εξάλλου, σχετικά με το «Βeer FC» και τα άλλα μαγαζιά της Παπαναστασίου, που ξανανοίγουν έπειτα από πολύ καιρό είπε: «Οι παλαιότεροι ενοικιαστές των μαγαζιών, μας χρωστούν ενοίκια έως και 5 ετών! Το γεγονός αυτό και οφειλές που μαζεύτηκαν, είχαν ως συνέπεια να έχω προσωπικό πρόβλημα με την εφορία».

Προηγουμένως, ο κ. Παπαδόπουλος υπερασπίστηκε με κατηγορηματικό τρόπο την ανδρική ομάδα βόλεϊ: «Λέγονται και ακούγονται πολλά. Έχουμε δεχθεί κριτική για το γεγονός ότι ρίχνουμε το μεγαλύτερο βάρος στο βόλεϊ, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το μοναδικό επαγγελματικό τμήμα του Ερασιτέχνη. Τέθηκε επίσης θέμα για το αν ο Άρης θα έπρεπε να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Θα ήταν άδικο για αυτήν την ομάδα και την προσπάθεια που κατέβαλε να μη συμμετάσχει φέτος στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η ομάδα θα στελεχωθεί αποκλειστικά από Έλληνες παίκτες: «Το τμήμα βόλεϊ θα ξεκινήσει τη χρονιά με 130.000 ευρώ έσοδα (ΟΠΑΠ, NOVA), οπότε το μπάτζετ της ομάδας δε θα πρέπει να ξεπεράσει το ποσό αυτό. Και η ομάδα θα στηριχθεί αποκλειστικά σε Έλληνες παίκτες. Στόχος μας είναι να παραμείνουν οι παίκτες που ήταν και πέρυσι, τους οποίους θέλουμε να ‘κλείσουμε’, αφού πρώτα τους εξοφλήσουμε τα δεδουλευμένα».

Αναφορικά με τους στόχους του ΑΣ Άρης και το πώς θα κινηθούν τα τμήματά του τη νέα αγωνιστική χρονιά, ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε: «Το κάθε τμήμα θα πορεύεται με αυτά που βγάζει. Είναι τέτοια η κατάσταση που θα πρέπει ό,τι έξτρα έσοδα προκύπτουν, να χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν παλαιότερες εκκρεμότητες.
Πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στη στρατολόγηση νέων αθλητών στα διάφορα τμήματα του συλλόγου. Στόχος είναι η σωστή οργάνωση των ακαδημιών με σκοπό τα παιδιά αυτά να στελεχώσουν σε μερικά χρόνια τα τμήματα της ομάδας. Το μυστικό είναι η σωστή δουλειά και μέσω αυτής, που απαιτεί χρόνο, να βγάζουμε αθλητές και να έχουμε επιτυχίες».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ΠΑΕ και στην στήριξη που χρειάζεται από τον Ερασιτέχνη:: «Πρέπει να δοθεί βάση στον έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρχει μία σαφής εικόνα της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Όσον αφορά την Κοινωνία Μελών Άρη, ο ΑΣ έχει σταθεί στο πλευρό της, την έχει στηρίξει και σέβεται τις αποφάσεις της».

Τέλος, σχετικά με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, το 2014, ο Νίκος Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βάση στον σχεδιασμό του εορτασμού, καθώς τα γενέθλια του Άρη πρέπει να γιορταστούν όπως ακριβώς αξίζει σε ένα μεγάλο σωματείο».

Φωτογραφίες από τη γενική συνέλευση του ΑΣ Άρης, με το φακό του PRESSARIS:

To Top