Έβερτον – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-0: Νέο πάθημα και ελπίδα σωτηρίας

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε η ομάδα που… αφύπνισε την Έβερτον μετά από τρεις απανωτές ήττες! Οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν 1-0 στο Μέρσεϊσαϊντ με μία φάση, ήταν απογοητευτικοί στη δημιουργία και τα «ζαχαρωτά» ανασαίνουν για την επιβίωση.

Πολύ τυχερή η Έβερτον, πολύ… Γιουνάιτεντ η ομάδα του Ράνγκνικ. Από το πουθενά και δίχως να το αξίζει ή να έχει δείξει ότι το κυνηγάει, το σύνολο του Λάμπαρντ κατάφερε να πάρει στην ανάπαυλα στ’ αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ (1-0). Τα «ζαχαρωτά» αν και δεν είχαν τρόπο να επιτεθούν σωστά, να φτάσει η μπάλα στον Κάλβερτ – Λιούιν ή να πάρει προσπάθειες μόνος του ο Ριτσάρλισον, είδαν την τύχη να τους χαμογελάει στο 27ο λεπτό.

Μέχρι τότε, βέβαια, ο Πίκφορντ είχε χρειαστεί να διώξει ένα δυνατό σουτ του Ράσφορντ στο 9ο λεπτό και μια κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 12′. Λίγο πριν το ημίωρο κι ενώ όλα έδειχναν πως δεν θα μπορούσε η Έβερτον να εκφράσει την αντεπίθεση, ήρθε το γκολ. Ο Ριτσάρλισον από αριστερά άφησε στον Ιγουόμπι, αυτός βρήκε τον Γκόρντον που με λίγο χώρο εκτός περιοχής δοκίμασε το δεξί σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μαγκουάιρ και έγινε το 1-0! Η Γιουνάιτεντ αποσυντονίστηκε, δεν κατάφερε να φτιάξει κάτι σοβαρό μπροστά από την εστία του Πίκφορντ και μάλιστα, ο Φρεντ αποχώρησε αναγκαστικά στο 36′ για να περάσει ο Πογκμπά.

Οι παίκτες του Ράνγκνικ απώλεσαν την κατοχή της μπάλας 86 φορές στο πρώτο 45λεπτο (!), ο Ράνγκνικ επιστράτευσε μέχρι και τον Χουάν Μάτα που δεν είχε καν συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι αυτό το ματς, όμως όλα ήταν μάταια. Η τρομερή προσπάθεια της άμυνας της Έβερτον με τους παίκτες του Λάμπαρντ σε κάθε στιγμή να πιέζουν και να μαρκάρουν με αυτοθυσία, οδήγησε στην μεγάλη νίκη για τα «ζαχαρωτά» και σε ακόμα ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα τους «κόκκινους διαβόλους». Στο 90′ + 3′ ο Πίκφορντ έδιωξε ένα τρομερό γυριστό του Κριστιάνο, ο Πορτογάλος παραπονέθηκε για πέναλτι με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κιν, όμως το ματς συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με το 1-0!

 
 

To Top