Έγινε Άρης στην επανάληψη, επιβλήθηκε στο γήπεδο, αλλά δεν κέρδισε (2-2) το ντέρμπι!

Ο Άρης που παρουσιάστηκε στο χορτάρι του “Κλεάνθης Βικελίδης” στο δεύτερο ημίχρονο είναι ο Άρης που θέλουν όλοι οι οπαδοί του να βλέπουν και φυσικά είναι ομάδα που μπορεί να κερδίσει παντου! Το τελικό 2-2 με τον ΠΑΟΚ δεν είναι το αποτέλεσμα που προσδοκούσαν οι κίτρινοι στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αλλά είναι γεγονός πως “πλήρωσαν” τις αδυναμίες τους στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον απόλυτο αιφνιδιασμό για τον Άρη, όταν μετά από 74 δευτερόλεπτα ο Σαλπιγγίδης βρήκε τον Αθανασιάδη στη μικρή περιοχή και αυτός έκανε το 0-1. Οι δύο επιθετικοί του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία του κεντρικού διδύμου στην άμυνα, Πουλίδο και Γιαννίτση και το “Κλεάνθης Βικελίδης” “πάγωσε”.

Ευτυχώς για τον Άρη ο Νταβίντ Αγκάνθο ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 5′ ο Κοέλιο βρήκε τον Ισπανό μέσα στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και αυτός χωρίς να το σκεφτεί καθόλου, κατέβασε τη μπάλα και με ένα βολέ την έστειλε στα δίχτυα του Ιτάνζ. Ο Άρης ισοφάρισε και μπήκε γρήγορα και πάλι στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να μεταφέρει το παιχνίδι στην εστία του ΠΑΟΚ.

Ο Τάτος είχε μονίμως όχι έναν, αλλά δύο παίκτες πάνω του, δεν μπόρεσε να προσφέρει την δημιουργικότητα και οι κίτρινοι φαίνονταν “κομμένοι στα δύο” στον αγωνιστικό χώρο, γιατί και από τα άκρα ο Γιάννης Μιχαλήτσος δεν πήρε αυτά που περίμενε. Ο Γιαννιώτας (κυρίως) και ο Διαμαντάκος (λιγότερο) δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί και μοιραία ο Άρης δεν έκανε ευκαιρίες.

Ο αντίπαλός του είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια και κατάφερε να προηγηθεί με 1-2 όταν ο Καμαρά σε μια κίνηση από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, οι κίτρινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το έκαναν σπασμωδικά, γιατί είχαν χάσει τη μάχη του κέντρου. Μια σέντρα από τον Διαμαντάκο, έφερε τον Αγκάνθο μόνο του στη μεγάλη περιοχή, η κεφαλιά του ωστόσο πέρασε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Δικέφαλου. Αυτή ήταν η πιο καλή στιγμή του Άρη ως το τέλος του πρώτου μέρους…

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε ο Άρης το δεύτερο μέρος. Ο Μιχαλήτσος πέρασε στο γήπεδο τον Βασίλη Τριανταφυλλάκο και τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία, αφενός για να ελέγξει το κέντρο, αφετέρου για να προσδώσει εμπειρία στην άμυνα. Οι δύο αλλαγές βγήκαν στο… απόλυτο από τον τεχνικό του Άρη! Ο Τριανταφυλλάκος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι του φέτος, συμμάζεψε την ομάδα στο κέντρο, μοίρασε σωστά το παιχνίδι και βοήθησε στο να “κατασκηνώσει” ο Άρης στο μισό γήπεδο.

Οι κίτρινοι είχαν καθολική υπεροχή, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν αυτή την υπεροχή σε γκολ. Αυτά μέχρι το 70′ και αφού ο Βοσκάκης θα μπορούσε κάλλιστα να υποδείξει πέναλτι σε χέρι του Κάτσε στην φάση του 65′ από σέντρα του Καζναφέρη, για την οποία δικαίως διαμαρτύρονται οι κίτρινοι.

Στο 70′ ο Αγκάνθο βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή μόνος του απέναντι στον Ιτάνζ από εξαιρετική μπαλιά του Καζναφέρη, ο Κωνσταντινίδης έπεσε πάνω στον Ισπανό και ο Βοσκάκης ορθώς υπέδειξε πέναλτι και απέβαλλε τον παίκτη του ΠΑΟΚ με δεύτερη κίτρινη.

Ο Αγκάνθο εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα, ο Άρης ισοφάρισε σε 2-2, αλλά από εκεί και πέρα έχασε την… σειρά του μέσα στο γήπεδο. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή του στο 20λεπτο που ακολούθησε και μοιραία έμεινε στο 2-2, αποτέλεσμα που τον αδικεί με βάση την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Ζαραδούκας, Πουλίδο, Γιαννίτσης (46′ Παπαζαχαρίας), Κοέλιο, Κοτσαρίδης (73′ Καραγιάννης), Διαμαντάκος, Τάτος, Γιαννιώτας (46′ Τριανταφυλλάκος), Αγκάνθο.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντενφλεντ, Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης (90’+1′ Κατσικάς), Καμαρά (82′ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (73′ Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την παρουσίασε live λεπτό προς λεπτό το PRESSARIS

 

To Top