ΜΠΑΣΚΕΤ

Έγραψε ιστορία και με τα συνολικά ριμπάουντ ο Άρης

Ο Άρης είχε χθες περισσότερα επιθετικά από τα αμυντικά του ριμπάουντ (29-27) και έφτασε σε μία ακόμη επίδοση με ιστορική χροιά.

Τα 56 συνολικά ριμπάουντ είναι η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του στην Basket League! Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 54 που είχε στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο της περιόδου 2000-01 που ήταν ωστόσο διάρκειας 55 λεπτών αφού κρίθηκε στην τρίτη παράταση. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν και δύο φορές στα 53 ριμπάουντ, στο εντός έδρας ματς με τον Μίλωνα της περιόδου 2000-01 και στο εκτός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό της περιόδου 2013-14.

Τα 56 ριμπάουντ που είχε χθες ο Άρης είναι και νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 49 που καταγράφηκαν στη στατιστική του Περιστερίου bwin επίσης κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό για την 5η αγωνιστική.

Ρεκόρ περιόδου είναι και το +21 της ομάδας της Θεσσαλονίκης έναντι εκείνης της Καρδίτσας (56-35) αφού το προηγούμενο ήταν το +19 του Ολυμπιακού έναντι του Ιωνικού στη Νίκαια (21-40).

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Νοά Χορκλέρ έκανε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ, τελειώνοντας το παιχνίδι με 12 που είναι η κορυφαία επίδοση του αφού δεν είχε ξεπεράσει τα επτά στις έξι προηγούμενες εμφανίσεις του ενώ παράλληλα είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη για τον φετινό Άρη, μετά τα 14 που είχε ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν κόντρα στον Ολυμπιακό.

*Βρίσκοντας τον στόχο μόνο στα δύο από τα 10 τρίποντα που επιχείρησε, ο Τζανόντ Νότε ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση άστοχων σουτ από την περίμετρο. Την ίδια είχαν σημειώσει ο Χάρης Γιαννόπουλος στην 1η, ο Αρνόλντας Κουλμπόκα στη 2η και ακόμη χθες ο Σιλβέν Φρανσίσκο.

*Ο Ίσμαελ Σανόγκο είχε 1/8 δίποντα και σημείωσε τη 14η επίδοση 7+ άστοχων σουτ δύο πόντων της φετινής Basket League. Στην ίδια λίστα έχουν θέση ο Τζος Χάγκινς (3/11 με τον ΠΑΟΚ mateco) και ο Τζανόντ Νότε (2/9 με τον Παναθηναϊκό).

To Top