Χωρίς κατηγορία

Ο Άρης σε επίδοση ιστορικών διαστάσεων στα επιθετικά ριμπάουντ

Είναι από τις επιδόσεις που ξεχωρίζουν ακόμη και με μία πρώτη «ανάγνωση» της στατιστικής.

Ο Άρης επιβλήθηκε της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό με ένα ρεκόρ που ξεφεύγει από τα όρια της φετινής Basket League αφού είναι η κορυφαία στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Πρόκειται γι’ αυτήν των επιθετικών ριμπάουντ αφού τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι έχοντας 29, τρία περισσότερα από την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση.

Οι «κιτρινόμαυροι» μοιράζονταν μέχρι χθες το ιστορικό ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό αφού αμφότεροι είχαν φτάσει σε επίδοση 26 επιθετικών ριμπάουντ, οι «πράσινοι» μάλιστα δύο φορές. Ήταν στα παιχνίδια…

*Παναθηναϊκός-Σπόρτιγκ της περιόδου 1994-95 (107-91)

*Άρης-Πανιώνιος της περιόδου 2000-01 (113-111 με τρεις παρατάσεις)

*Άρης-Παναθηναϊκός της περιόδου 2020-21 (75-93)

 

Όσο για τους παίκτες που οδήγησαν χθες τον Άρη σε αυτό το ιστορικό ρεκόρ και εκείνους που είχαν «γράψει» την προηγούμενη, καλύτερη επίδοση του…

 

 

Πρωταγωνιστής σε αυτό το πάρτι επιθετικών ριμπάουντ ήταν ο Ίσμαελ Σανόγκο που κέρδισε στα… σημεία τον Νοά Χόρκλερ που έχοντας οχτώ έναντι επτά του Αμερικανού. Ο Ιβοριανός έτσι σημείωσε μόλις τη 17η επίδοση 8+ επιθετικών ριμπάουντ στην ιστορία του Άρη στην Basket League. Η χθεσινή επίδοση του είναι η μεγαλύτερη από παίκτη του Άρη από τις 25 Μαίου 2016 όταν ο Βασίλης Σίμτσακ μάζεψε εννιά στον τρίτο μικρό τελικό του 2016 κόντρα στην ΑΕΚ.

 

Παράλληλα με τα οχτώ επιθετικά του ριμπάουντ ο Σανόγκο ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση αφού σε αυτήν έφτασε και ο Σάβιον Φλαγκ στο παιχνίδι του Λαυρίου Megabolt με τον Προμηθέα για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

 

Ο Άρης ξεπέρασε κατά 10 επιθετικά ριμπάουντ την προηγούμενη καλύτερη φετινή επίδοση της Basket League αφού είχαν από 19 ο Κολοσσός H Hotels στην 4η και στην 6η, όπως και το Περιστέρι bwin στην 5η αγωνιστική.

 

Ρεκόρ περιόδου είναι και ο συντελεστής +20 που είχε ο Άρης στα επιθετικά ριμπάουντ (29 έναντι 9 της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό) αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο που είχε απέναντι στον Άρη για την 3η αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό (18-5).

 

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πάντως δεν πήρε μεγάλο αριθμό πόντων αναλογικά με την επίδοση των επιθετικών ριμπάουντ, αφού έφτασε στους 21 που δεν είναι ρεκόρ περιόδου (23 είχε το Περιστέρι bwin στην 5η αγωνιστική με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό). Ισοφάρισε ωστόσο τον μεγαλύτερο συντελεστή (+15) αφού σε αυτόν είχαν φτάσει η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό κόντρα στον Κολοσσό H Hotels (17-2) και το Περιστέρι bwin κόντρα στους Θεσσαλούς (23-8).

To Top